Carragher: Mignolet är ett monster

Bild till nyheten Carragher: Mignolet är ett monster
Jamie Carragher har beskrivit Liverpools nya målvakt som 'ett monster' mellan stolparna.

Simon Mignolet bytte Sunderland mot Merseyside i juni, och nu förväntas han vara Liverpools förstamålvakt under den stundande säsongen. 

Carragher fick chansen att iaktta 25-åringen på nära håll när han tränade med laget inför Steven Gerrards testimonial tidigare i augusti. 

"Under skottövningar är han som ett monster i målet," berättade Carragher för Liverpool Echo.

"Mignolet har varit en toppmålvakt för Sunderland under de senaste åren.

"Han är lång, och när jag talat med några av killarna i laget har de varit väldigt imponerade så här långt. 

"Att spela för Liverpool kommer vara lite annorlunda mot vad han upplevt innan i Sunderland. Han kommer förmodligen få mindre att göra, men då behöver han vara mer koncentrerad och pressen kommer öka.

"Där kommer vara saker han inte behövt göra förut, men om vi pratar förmåga finns den där." 

Värvningen av belgaren innebar att Pepe Reina lånades ut till italienska Napoli under den kommande säsongen. Ett beslut Carragher berömmer.

"Det är ett vågat beslut av Rodgers och jag hyllar det. 

"Pepe Reina hade varit en del av truppen under en lång tid, men managern har kommit in och tyckt att det var en position vi kunde förbättra. Han tyckte vi kunde köpa någon som var bättre än det vi redan hade."

Simon Mignolet är en av fyra nyförvärv denna sommaren, tillsammans med Luis Alberto, Iago Aspas och Kolo Toure. 

Det pratas om att den sistnämnde kan vara spelaren som ersätter den erfarenhet och ledarskap som Jamie Carragher själv bidrog med under andra delen av förra säsongen. 

Vår före detta nummer 23 är helt enig: "Jag har pratat ett par gånger med Kolo och han är en av de trevligaste personerna du kan träffa.

"Han är en bra karaktär och har enorm entusiasm för spelet. Han har även massor av erfarenhet i storklubbar och av att vinna titlar. 

"Innan Stevies testimonial fick han alla spelarna att komma i rätt stämning i omklädningsrummet. Han kostade inte ett öre och är en bra tillgång."

Källa: Liverpool Echo


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer