Henry: Vi säljer inte Suarez

Bild till nyheten Henry: Vi säljer inte Suarez
Liverpools ägare John W Henry säger till The Telegraph och The Guardian att Luis Suarez måste acceptera att han blir kvar på Anfield ytterligare en säsong.
Han beskriver också möjligheterna att sälja till Arsenal som "skrattretande".

Henry berättar att han upplyste Arsenals chief executive Ivan Gazidis redan innan Arsenal erbjöd 40 000 001 pund, att det inte finns någon chans i världen att Liverpool säljer sin bästa spelare till en klubb som fightas om samma Champions League-platser.

Liverpoolägaren menar också att det nu är för sent att att överväga ett anbud från en annan Champions League-klubb, särskilt efter Arsenals provocerande bud för att aktivera en utgångklausul. Den klausulen existerar inte.

"Vi kommer inte att sälja Luis. Det här handlar om fotboll, inte om ekonomi. Vid denna sena tidpunkt i fönstret, med alla som redan har flyttat eller på väg att flytta, så finns det ingen tid för oss att ersätta honom."

"Så av fotbollsmässiga skäl kan vi inte sälja och speciellt inte till Arsenal. Det har vi gjort väldigt klart. Men det verkar inte ha bromsat Arsenal och jag kan knappt vänta på att få se vad deras nästa bud blir."

"Vi spelar inte i Europa i år och har inte varit med i Champions League på ett tag. Att sälja till en rival skulle vara skrattretande. Oavsett vad budet blir så kommer vi inte att sälja honom. Vi behöver Luis och förhoppningsvis kommer det här att passera."

Suarez får nu träna ensam på Melwood, som straff för att offentligt ha kritiserat klubben för att inte sälja honom. Han har isolerats från A-lagstruppen och det återstår att se hur han ska kunna ta sig in i truppen efter att transferfönstret har stängts.

Klubben behåller alltså hellre spelaren mot sin vilja än att tillåta att han sabbar laget målsättning om att nå en topp 4-placering.

Samtidigt är John W Henry upprörd över att detaljer i Suarez kontrakt har läckt ut.

"Allt borde vara sekretessbelagt. Hur kan det komma sig att en klubb, som inte ens fått tillåtelse att prata med vår spelare, ändå har fått ta del av hans kontrakt?"

"Tyvärr är det så här det fungerar inom fotbollen. Ingen pratar om det offentligt, men det är så det fungerar. Jag ser ingen mening med att anmäla Arsenal eftersom det verkar som det händer överallt inom sporten."

"Jag tror att Gordon Taylor (spelarfackets boss) har rätt när han säger att det inte är bra för någon part att införa klausuler. Det är inte bra för fotbollen och kanske kan PFA göra någonting åt detta."

Liverpools ilska handlar om att Suarez uppträder respektlöst mot klubben och fansen som stöttat honom genom de mörkaste perioderna i spelarens karriär. Men Henry tror ändå att det finns en möjlighet för Suarez att komma tillbaka efter att han sonat straffet för att ha bitit Chelseas Branislav Ivanovic.

"Det kommer att bli en fråga mellan managern och spelaren. Managern är upprörd, vilket han ska vara. Fansen är upprörda. Luis är upprörd, men det kommer i slutändan att bli en fråga mellan dessa två och hans lagkamrater. Han är en av världens bästa spelare. Jag ser ingen anledning till att han inte skulle fortsätta att vara det."

"Om man ser till vad som har hänt så har Luis Suarez skärrat upp alla våra supportrar. Klubben har hela tiden stöttat honom, till och med i situationer där vi kanske inte borde ha stöttat honom. Men vi valde att göra det."

"Det finns ett talesätt inom basebollsporten som handlat om att visa lojalitet till sin uniform. Det är en speciell känsla när du sätter en uniform på en basebollspelare och jag är säker på att det är samma sak för de flesta fotbollsspelare. När du sätter på dig uniformen är det väldigt speciellt. Jag är säker på att de flesta fotbollspelare som drar på sig Liverpooluniformen anser att det är en stor händelse."

John W Henry säger också att Liverpool fortfarande jobbar för att få in förstärkningar. Utan att gå in på några namn verkar det vara den brasilianske anfallaren Diego Costa i Atletico Madrid som man ställt in siktet på. Det ryktas om ett transferbelopp på 24 miljoner pund.

"Vi siktar mot toppen. Den här klubben behöver spela i Europa, behöver spela i Champions League. Det är vad Liverpool Football Club handlar om. Jag har höga förväntningar. Vi gjorde en väldigt stark avslutning på förra säsongen och rapporter från träningar och känslan inom klubben och bland spelarna är bra. Jag tror att vi kan överraska folk den här säsongen. Det skulle vara en besvikelse om vi inte lyckas."

"Mitt budskap är att klubben är på väg åt rätt håll. Den här händelsen kommer inte att stoppa oss. Det är vad vi fokuserar på just nu", avrundar Henry.

Källa: The Telegraph


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer