"Håll löftet och låt mig gå"

Bild till nyheten "Håll löftet och låt mig gå"
Luis Suarez tar bladet från munnen för femtielfte gången.
The Guardian-reportern Sid Lowe har fått en "exclusive" med Liverpoolanfallaren som hävdar att klubben muntligen lovat honom att få gå till en annan toppklubb vid en överenskommelse förra sommaren.
"Jag vill att Liverpool ska stå för sitt ord", säger Suarez.
Luis Suarez finns inte med Liverpooltruppen som i går landade i Norge för att möta Vålerengen ikväll. Managern Brendan Rodgers säger att stjärnan är kvar på Melwood för att behandlas för en fotskada han ådrog sig på träning. Redan där satte spekulationerna igång - igen.

I samma veva går nu uruguayanen ut i en exklusiv intervju med seriösa The Guardian, där han påstår att han är beredd att lämna in en transferansökan redan i veckoslutet om klubben fortsätter att neka honom möjligheten att spela för Arsenal.

Suarez hävdar att klubben redan förra sommaren lovade att låta honom gå till en annan klubb om man misslyckades att kvalificera sig för Champions League. Han hävdar också att det existerar en klausul i hans kontrakt att få lämna om det inkommer ett bud på mer än 40 miljoner pund.
Luis menar också att han har uppbackning av PFA, Professional Footballers Association, och att han är beredd att ta "fallet" ända upp i Premier League-ledningen för att tvinga fram en övergång till Arsenal innan transferfönstret stänger den 2 september.
"Redan ifjol hade jag möjligheten att gå till en europeisk storklubb, men jag stannade med löftet om att jag kunde lämna om en annan förfrågan dök upp ifall vi inte lyckades kvalificera oss för Champions League. Jag gav verkligen allt förra säsongen, men det var inte tillräckligt för att nå topp 4. Nu vill jag bara att Liverpool står för sitt ord."

Liverpool har samtidigt förnekat att det existerar en klausul i kontraktet där Suarez kan lämna för 40 miljoner pund. Suarez själv påstår att det finns ett formellt avtal som bekräftar detta.

"Jag har klubbens muntliga ord på det plus att vi har det inskrivet i kontrakt.et Jag skulle kunna ta detta till Premier League så att de får besluta om det, men jag vill helst inte att det ska gå så långt."

"Jag känner mig inte förråd av Liverpool, men klubben lovade mig något för ett år sedan, precis som jag lovade att stanna och göra allt för att vi skulle ta oss till Champions League. Dom gav mig sitt ord och jag vill att dom står för det. Och det är inte bara något snack som jag har haft med managern utan det finns skrivet i kontraktet. Jag går inte till en annan klubb för att såra Liverpool."

Hur kontraktet ska tolkas kan alltså komma att avgöras av Premier League-toppen. Suarez känner sig sviken av Liverpools brutna löften eftersom han vill prova lyckan i ett klubb som spelar Champions League-fotboll. Han tycker inte heller att hela sanningen har kommit fram när det gäller kontraktet och att han istället beskrivs som en person som bara vill skifta klubb för att tjäna mer pengar. För honom handlar det bara om att få spela fotboll på världsnivå.

Brendan Rodgers har vid flera tillfällen uttalat sig om att Suarez förstår och accepterar klubbens ståndpunkt. Men Suarez själv hävdar att han är förvånad över managerns ord. Han har tvärtom klargjort för sin boss att han vill lämna och han känner även att han har sin fulla rätt att säga så.

Klubben och inte minst fansen har stått bakom Luis Suarez under Evra- och Ivanovic-skandalerna med avstängningar på totalt 18 matcher som straff. Han har fortfarande sex matcher kvar att sona. De flesta är överens om att de förtjänar lojalitet från Suarez. Att lämna klubben - skriva på för Arsenal - skulle vara en spark i skrevet på hela LFC-familjen world wide.

"De har försvarat mig, precis som jag har försvarat dom på planen. Mina lagkompisar har alltid stöttat mig och jag är tacksam för det. Det är samma sak med fansen. Jag fick ett stort stöd på Anfield i helgen och jag är tacksam för det. Jag tror inte fansen är arga, de förstår att jag är en spelare som har ambitioner att lyckas på högsta nivå."

Förra sommaren tackade Suarez nej till möjligheten att spela i Champions League, då Juventus (enligt obekräftade uppgifter) inkom med ett bud. Han är inte beredd att vänta i ytterligare ett år.

"Jag är 26. Jag behöver spela i Champions League. Jag har väntat i ett år och ingen kan säga att jag inte har gett allt för klubben."

"Det är ju inte så att jag vill gå till lokalkonkurrenten och jag skulle aldrig lämna för en annan klubb som står utanför Champions League. Jag har mina egna mål och även privata anledningar och jag tycker att tiden är rätt för mig att gå ut med detta offentligt."

"Jag måste sätta min egen karriär i första hand. Folk säger att Liverpool förtjänar mer från mig, men jag har gjort 50 mål på färre än 100 matcher och nu kan de få dubbelt så mycket pengar för mig vid en försäljning."

"Liverpool kommer alltid att vara speciellt för mig. Min dotter föddes här. Förra sommaren visade jag min lojalitet genom att stanna. Klubben gav mig chansen att spela i England och har stöttat mig genom mina avstängningar. Jag vet att jag har gjort misstag, men jag har bett om ursäkt flera gånger. Det handlar inte om det. Det handlar om att klubben har gett mig ett verbalt löfte att få gå om ett nytt bud kommer in. Nu bryter de löftet."

"Folk kanske anklagar mig för bristande lojalitet. Men förra sommaren, då jag hade chansen att gå till ett europeisk topplag, valde jag att stanna eftersom klubben just skaffat en ny coach och uttalat en målsättning att nå Champions League."

"Jag pratade med Brendan Rodgers flera gånger och han sa: 'Stanna ännu en säsong. Du har mitt ord på att jag personligen ska se till att du får flytta vidare om vi misslyckas.'"

Men nu låter det annorlunda.

"Liverpool är en klubb med ett rykte om sig att alltid göra saker på rätt sätt. Jag vill bara att de ska hålla sitt löfte. Vissa av mina lagkamrater undrar varför jag inte kan får gå om det till och med står i mitt kontrakt."

Hela intervjun i Guardian kan du läsa här.
Även seriösa The Telegraph har en intervju kring samma ämne som kan läsas i sin helhet här.


31 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer