LFC vill slå ihop Melwood och The Academy

Bild till nyheten LFC vill slå ihop Melwood och The Academy
Liverpool FC tittar på möjligheterna att slå ihop The Academy och Melwood på ett eller annat sätt i framtiden.

"Vi har funderat kring detta tidigare, men det handlar också om att hitta den bästa ekonomiska modellen", sa klubbdirektören Ian Ayre under en "Business-vecka" i Liverpool.

I dag skiljer det cirka 8 km mellan A-lagets träningsanläggning Melwood och klubbens akademi i Kirkby. Det tar cirka en kvart att åka mellan med bil.

"Brendan (Rodgers) sa nyligen att han önskar att se mer av spelarna från akademin än det han gör nu och det är förstås inte helt idealiskt att det ligger på olika platser."

Planerna om en sammanslagning är dock bara i startfasen.

Ayre jämför träningsfaciliterna med lokalkonkurrenten Everton och deras Finch Farm, där A-lag och akademi tränar tillsammans. Ungdomarna ser A-lagstjärnorna på daglig basis och Liverpooldirektören tror att det ger extra motivation.

"Vi får se till att det fungerar som det är nu - och det fungerar. Men naturligtvis är det bättre om alla är samlade på ett och samma ställe. Vi ska absolut försöka hitta en lösning för detta i framtiden." 

LFC separerade A-lag och ungdomsverksamhet 1998, då akademin i Kirkby stod färdig att tas i bruk. Några år senare renoverades Melwood till den toppanläggning den är idag.

Källa: Liverpool Echo

 


0 kommentarer

    Stöd våra sponsorer