Coutinho om futsal, Suarez och frisyrer

Bild till nyheten Coutinho om futsal, Suarez och frisyrer
Liverpool FC har sedan början av säsongen intervjuat Liverpoolspelare och lite om deras liv. Denna gång är det Philippe Coutinho som står för svaren.

Första laget

"Manguera Football Club. Det var ett fem-manna-lag i ett området vid Rio där jag bodde. Jag tror jag var fem eller sex år när jag började spela för dem. Det var väldigt kul och jag fick många nya vänner"

Brasilianska finter

"Att börja spela "småplans-spel" i tidig ålder har hjälpt många spelare från Brasilien att träna upp deras teknik. Speciellt i de matcher med små ytor där man måste tänka snabbt. De spelar även på stranden för att träna upp tekniken".

Brasilien, Italien, Spanien och nu England

"Det är förstås skillnad på fotbollen i de olika länderna. I England spelas fotbollen med ett väldigt högt tempo, ett tempo jag tyckte om från början. Erfarenheten från de andra ligorna borde hjälpa mig att bli en bättre fotbollsspelare".

Första fotbollsskorna

"Jag är inte säker, men jag kommer ihåg att jag hade fick ett par Umbro-skor när jag började i Vasco da Gama. De var sponsrade av Umbro och alla spelare fick ett par Umbro-skor gratis".

Första gången du såg ditt namn i tidningen

Att se ditt namn i tidningen är fantastiskt. Det betyder att du gör bra ifrån dig och folk har märkt av dig. Jag tror att första gången var när jag blev uppkallad till Brasiliens U-15 lag. Det var ett stolt ögonblick för min familj".

"Familjeband"

"Ni lär inte bli förvånade när ni hör att vi höll på Vasco da Gama i min familj. I Rio finns det fyra stora lag - Flamengo, Fluminese, Botafogo och Vasco. Eftersom jag började spela för Vasco blev det familjens favoritlag. Fast nu håller familjen på Liverpool också".

Första fotbollsminnena

"Jag kommer inte ihåg vilka det var mot, men jag kommer ihåg att jag såg Vasco da Gama spela när jag var liten. Precis som alla andra hemma så följde jag Brasiliens landslag på tv".

Andra favoritsporter

"Jag har bara spelat fotboll, det har alltid varit min favoritsport. Räknas bordstennis som en sport? Det gillar jag att spela på min fritid".

Favoritarena

"Jag tror att de flesta brasilianare skulle säga Macarena. Den har mycket historik och betyder så mycket för landet".

Spelare du skulle vilja spela med

Ronaldinho. Han har alltid varit min idol eftersom han är en så skicklig fotbollsspelare. Jag skulle vilja spela med honom någon gång i framtiden".

Musik

"Jag växte upp med att lyssna på brasiliansk folkmusik, det är min favoritgenre. Jag laddade nyligen ner ett album av Revelacao som är ett av de bästa folkbanden. Jag är inte säker på att de andra (Liverpoolspelarna) skulle tycka om det". 

Kloka ord

Det bästa råden jag fått var från mina föräldrar. De sa alltid till mig att göra allt på det rätta viset, alltid ge 100 procent och alltid respektera alla andra. Det gäller för fotbollen och allt annat i livet och jag försöker leva på det sättet. Min familj hjälper mig väldigt mycket vilket betyder att jag bara kan koncentrera mig på att spela".

Filmer

"Jag gillar drama, men komedier är mina favoriter. Jag skulle hellre titta på en rolig film än en seriös. Den senaste jag tittade på var om ett par som hade ett barn. Jag tror den hette "The Pregnancy". Så översattes den i alla fall till portugisiska. Jag tittade på den för några dagar sedan och den var väldigt rolig". 

Språk

"Jag kan tala några nu. Portugisiska är förstås mitt modersspråk. Sedan jag flyttade från Brasilien har jag bott i Spanien och Italien så nu kan jag tala lite spanska och italienska. Jag lär mig fortfarande engelska, det måste jag verkligen träna på".

Roligaste lagkamraten

"Luis Suarez får mig alltid att skratta. Han har nästan alltid ett leende på läpparna. Jag fungerar bra med honom, både på och utanför planen".

Tystaste lagkamraten

"Coates. Han säger inte särskilt mycket. Han är väldigt lugn".

Värsta klädsmaken (i Liverpool)

"Jag har inte varit här tillräckligt länge för att kommentera någons klädsmak. Alla har sin egen stil".

Bästa frisyren

"Det måste vara min! (skrattar). Jag är nöjd med den".

Sommarledigheten

"Jag kommer att resa tillbaka till Brasilien för att se min familj och vänner. Det kommer också bli lite sol och följa Confederations Cup".


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer