Planerar bud på Papadopoulos

Bild till nyheten Planerar bud på Papadopoulos
Liverpool är i färd med att lägga ett bud på 12 miljoner pund för mittbacken Kyriakos Papadopoulos i Schalke 04. Men klubben vill även förstärka försvarslinjen med Manchester Citys Kolo Toure och den unge mittbacken Tiago Ilore i Sporting Lissabon, uppger Liverpool Echo.

Den 21-årige greken ska, enligt tidningens källor, stå överst på önskelistan då Brendan Rodgers jagar en ersättare till Jamie Carragher.

Papadopoulos missade andra halvan av Bundesliga-säsongen då han opererade knät i december. Men nu är han skadefri och LFC är inte bekymrade över den skadan på lång sikt.

Man City, Chelsea och Atletico Madrid ska också hört av sig till spelarens agent, men Echo hävdar att Liverpool planerar att slå till snabbt för att vinna kampen om spelarens signatur.

 

Papadopoulos beskrivs som fysiskt stark, komfortabel med bollen och stark i luftrummet. Han är favorit på listan före Swanseas Ashley Williams och Toby Alderweireld i Ajax. Intresset för Williams uppges dessutom ha svalnat då Swansea kräver 12 miljoner pund för en spelare som fyller 29 år i sommar.

Echo tror att LFC kommer att satsa allt på att värva Papadopoulos, men även Manchester Citys Kolo Toure och Sporting Lissabons Tiago Ilori. Toure är tillgänglig på fri transfer och det förväntas att 32-åringen kommer att träffa Rodgers och LFC-ledning då City återvänder från sin turné i USA nästa vecka.

Jakten på portugisen Ilori har pågått i flera månader. Priset har ökat från 1,5 miljoner pund till 3 miljoner pund då den unge mittbacken slog sig in i Sportings A-lag i slutet av säsongen. Sporting lider dock av ekonomiska problem och uppges vara beredda att släppa spelaren.

Papadopoulos är dock nummer ett och förväntas gå rakt in i en startelva. Spelaren startade karriären i Svorronos Katerinis i sin hemby innan han skrev på för Olymiakos 2007. Han blev då den yngste spelaren i den grekiska högstadivisionen då han debuterade som 15-åringen. Karriären fortsatte till tyska Schalke 04 2010.

Så sent som i augusti accepterades ett bud på 16 miljoner pund från Zenit, men Papadopoulos själv ville inte till Ryssland utan förlängde istället med Schalke till 2016. Bundesligaklubben ska dock fortsatt vara villiga att sälja mittbacken. 

Källa: Liverpool Echo, liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer