Sturridges ilska hjälpte honom mot Chelsea

Bild till nyheten Sturridges ilska hjälpte honom mot Chelsea
23-åringen erkänner att han kändes sig liten besviken över att inte få starta mot sin förra klubb, men tror att hans kunskaper om motståndarna hjälpte honom att sätta sin prägel på matchen.

Daniel Sturridge erkänner att ilskan som han hyser gentemot sin föra klubb Chelsea hjälpte till att höja hans prestation i söndagens 2-2 match på Anfield.

Sturridge flyttade till Anfield för £12M efter att han under en längre tid hade fått nöta bänken i Chelsea, och helgens match mellan Liverpool och Chelsea var första gången som då klubbarna möttes sedan Sturridge anslöt i Januari.

Sturrdige fick chansen att komma in i pausen vid ställningen 0-1, och fick nästan en assist när han spelade fram Gerrard som sköt i stolpen från 30 meter, sju minuter efter att han fått göra entré satte han själv läckert kvitteringen efter en mästerlig framspelning av Suarez, i Viasat-studion beskrevs hela anfallet som det snyggaste i Premier League denna säsongen. Sturridge själv tror att hans ilska gentemot sin forna arbetsgivare gav honom extra motivation.

”Jag var lite besviken att inte få starta matchen eftersom managern kändes till de känslor som jag har gentemot Chelsea och därför ville jag bevisa min ståndpunkt mot dem,” sa Sturridge till Liverpoolfc.com.

”Det kändes konstigt att spela mot dem eftersom det endast gått tre månader sedan jag lämnade, men därmed kände jag även till deras svaghet och hur laget fungerar.

”Jag var spänd att få komma in på planen och laget började spela mycket bättre i andra halvlek. Vi började anfalla mycket mer, under första halvleken var vi aningen för defensiva. Matchen öppnades sig och vi visade verkligen vad vi går för – det var riktigt bra.”

Sturridge inledde sin sejour i Liverpool med att sätta fem pytsar på sex matcher men har den senaste tiden haft problem med att hitta tillbaka till den fina formen, mycket på grund av en ihållande skada. Målet mot Chelsea var hans första sedan februari – och anfallarna kändes sig lättad över att avsluta sin två månader långa måltorka.

Han tillade: ”Jag är glad, men det är mitt jobb. Jag kommer att vara glad idag men imorgon är en ny dag.

”Nu ser jag endast fram emot nästa match, det fortsätter och förhoppningsvis går det uppåt, jag hoppas att kunna fortsätta hjälpa laget att få till några bra resultat.”