Europa League via Fair Play?

Bild till nyheten Europa League via Fair Play?
Liverpool kan få en plats i Europa League via den så kallade Fair Play League.
Det skulle i så fall innebära rekordtidig säsongstart.

UEFA ger tre länder möjligheten att få med lag i Europa League baserat på Fair Play-ligan. Vilka lag baseras i sin tur på UEFA:s Respect Fair Play-ranking, där samtliga matcher under perioden 1 maj 2012 till 30 april i 2013 är medräknade.

Vid årskiftet ledde Norge rankingen, följt av Sverige och Finland. England låg då på fjärdeplats och klarar England att passera något av de skandinaviska länderna så ligger Liverpool bra till att bli bli det engelska lag som får en plats i Europa League vis Fair Play.

Premier League uppdaterar sin egen Fair Play-ranking månadsvis och efter 27 ligamatcher låg Liverpool trea efter Arsenal och Tottenham. Om ställning är densamma efter säsongen och Arsenal och Spurs kvalificerar sig för europacuper genom sina ligaplaceringar, kommer Englands Fair Play-plats att gå till Liverpool - om nu alltså England hamnar bland de tre bästa nationerna på UEFA:s egen rankning.

Som ni märker handlar det om mycket "om och men" här, men om Liverpool skulle få platsen kommer säsongen att starta rekordtidigt. Första kvalrundan till Europa League spelas redan torsdagen den 4 juli. Det skulle också få till följd att Liverpool kan tvingas ställa in den planerade turnén till Australien och Thailand!

Om nu detta scenario sker och Liverpool avancerar i EL-kvalet, så kan det innebära hela sex tävlingsmatcher innan ligan ens har dragit igång i augusti.

Källa: liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer