Inför Aston Villa - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Aston Villa - Liverpool FC
Det internationella uppehållet är nu över och den 31a omgången i Premier League skall nu sättas i verket. Många spelare har varit iväg från Liverpool och representerat sina länder och självklart har även Aston Villa sina landslagsmän tillbaka, dock inte i lika stor skala.

Senaste matchen lagen emellan var på Anfield och det var inte en fröjd för ögat för oss röda supportrar. 3-1 till Aston Villa och en riktig plattmatch från Liverpool sida, inte minst i defensiven. Det har ryktats en del att Liverpool är ute efter Aston Villas två anfallare och det var de båda som gjorde samtliga mål i senaste matchen, vid namn Benteke och Weimann.

Har Liverpool ordnat upp sin defensiv till mötet på Villa Park?

Aston Villa

Denna säsong har inte riktigt sett ut som de flesta Villa fans har önskat. Med en 17e placering i tabellen och endast 3 poäng ner under strecket så har man även en match mer spelad än Wigan som är laget som jagar närmast. Och man smickrar inte siffrorna heller med sin målskillnad då man har sämst målskillnad i hela ligan då man har -25.

Trots detta underpresterande så har man sett några ljusglimtar i mörket, ett exempel är anfallare Benteke som har lyckats att hitta nätet 11 gånger för sin nya klubb denna säsong. Han kom från Genk där han förra året gjorde 19 mål på 37 framträdande. Han har även lyckats gör mål för sitt landslag, Belgien, där han gjort 4 mål på 10 matcher.

En annan spelare som sticker ut i laget är den unge österrikaren Weimann. En vindsnabb ytter som visat sig från sin bästa sida under säsongen. Det som får Villa supportrar att något oroliga för att kontraktsdiskussionerna som mer eller mindre strandat och vips är ryktes karusellen igång och där hittar vi även Liverpool.

Statistiken från Villa Park denna säsong ser ut enligt följande: 15 spelade matcher, då har man 4 vunna matcher, 4 lika och 7 förluster. Frekvens gjorda mål: 93 min, Frekvens insläppta mål: 61 min.

På skadelistan är det något oklart hur det ser ut då de kommer att testa några av sina spelare under matchdagen. Dock är det två spelare som defenitivt kommer missa matchen och det är Ciaran Clark och Brett Holman som skadesig under sina landslagssamlingar.

Lambert inför matchen

”Det är inget som man vill gå igenom. Men efterallt, om vi överlever säsongen, så kan det vara en välsignelse pga av att vi har gått igenom en tuff period vid olika punkter under säsongen.”

”I fotboll så måste man vara tjock-hudad och kunna ta mycket saker som kommer flygande i din väg, bra eller dåligt. Det kommer göra dig starkare, det är en sak som är säker.”

”Senaste mot Liverpool så spelade vi riktigt bra men efter det så hade vi en period där vi inte kunde göra någonting rätt, även fast försöken fanns där.”

”Det gör dig starkare när du kommit igenom sådana perioder när man bara förlorar, förlorar och förlorar.”

Trolig startelva enligt skribenten

Guzan; Lowton, Vlaar, Dunne, Baker; Sylla, Westwood, Bannan, Weimann; Agbonlahor, Benteke

Aston Villas 5 senaste matcher

QPR, H                   3-2

Reading, B             2-1

Man City, H            0-1

Arsenal, B              1-2

West Ham, H          2-1

Liverpool FC

Rodgers har lyckats få tillbaka sina mannar hela och rena från landslagssamlingarna och i veckan så har managern även pratat godhjärtat om sin målspruta Suarez om vilken fantastik träningsmoral denna man har. Han kom till Liverpool snabbt från Sydamerika och åkte nästan direkt till Melwood och genomgick läkarundersökning för att se att han inte hade dragit på sig några skavankor och drog sedan direkt ut på träningsplan.

Dock är det inte enbart positivt som har hänt kring Suarez då han har hunnit med att svinga en jab mot en motståndare i VM kvalet samt att han spedde på rykten om att han kan komma att lämna LFC om en storklubb med CL fotboll att erbjuda kommer knackandes på dörren.

Senaste matchen dock som Liverpool spelade var mot Southampton där de spelare dålig fotboll samt förlorade med 3-1. Försvarsspelet var usult rent ut sagt, vilket även har konstaterats från både ledare och spelare i laget. Anledning? Något oklart, men det faktum att Skrtel tog en plats istället för Carragher i mittlåste kan ha haft något att göra med det.

Någon som har imponerat under uppehållet är den unge Raheem Sterling, som visade upp sig på bästa spelhumör med sitt England U-21. Enligt olika tidsskrifter i England så ser det ut som att vi kommer få se den snabbe ytter i startelvan igen på söndag. Dock om detta stämmer återstår att se.

På skadelistan hittar vi Borini, Allen och Kelly. Med andra ord så är både Reina och Carragher återigen tillgängliga för spel.

Rodgers inför matchen

”Detta är en klubb som står för stolthet. Självklart, vi vill alltid vara med och fightas om trofeer men om vi inte gör det, så måste vi stå upp för tröjan och staden.”

”Varje match är vital. Vi spelar för den professionella stoltheten. Vi är i ett stadie denna säsong där vi inte slåss om trofeer men vi måste fortsätta att kämpa.”

”Spelarna har aldrig haft en ”latdag”. Jag kommenterade denna morgonen efter träningen att många av dem har flugit runt hela världen och ändå så var intensiteten och träningen de genomförde idag fantastisk.”

”Detta är en klubb där du aldrig någonsin har en lätt match. Varje gång du spelar, så representerar du fantastiska supportrar. Så för oss så finns det allt att spela för.”

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Carragher, Agger, Enrique; Lucas, Gerrard; Coutinho, Suarez, Sterling; Sturridge

Övrigt

Matchen visas på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och ViaPlay. Matchstart 14.30. Har du inte någon av dessa kanaler så kan du streama matcher, ta då hjälp av vår streaming guide här på hemsidan. Domare i matchen är Lee Mason.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer