Inför Southampton - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Southampton - Liverpool FC
St Mary´s stadium är platsen dit röda ögon tittar under lördagens eftermiddag för att se Southampton spela match. Självklart är det inte personer som har druckit en nubbe för mycket som jag pratar om, utan om Liverpool FC supportrar som vill se sitt lag ta en fjärde rak ligaseger, vilket inte har hänt sedan maj 2011.

Senaste mötet lagen emellan slutade 1-0 till Liverpool, efter ett mål av den danske mittbacken Daniel Agger. Denna gången ser uppstarten något annorlunda ut då Southampton har en ny tränare, Liverpool har några nya spelare och framförallt har Rodgers mannar nu startat att spela det spel han eftersträvat sedan han kom till klubben.

Southampton

Inte nog med att laget kallas för The Saints samt att man har en gloria överst på klubbmärket, man lyckas att hålla samma själ på plan då man inte har dragit på sig ett enda rött kort under säsongen och man håller nere siffrorna på gula kort till endast 34 st.

Fortsätter man prata siffror så vill man ju gärna även titta på gjorde mål samt insläppta mål. Och The Saints har denna säsong lyckats ligga högt på båda dessa. På 29 matcher så har man en målskillnad på -12. Det som säger mycket är att på den undre halvan av tabellen så har Southampton gjort näst flest mål av samtliga lag, trots att man ligger 6 placeringar ifrån mittenskiktet. Man har alltså släppt in 51 mål på 29 matcher.

När man ser sådana siffror så brukar folk ofta tänka att det är ett dåligt lag, men jag är inte beredd att hålla med. Det är snarare att tränaren, både förre och nuvarande, vill spela anfallsrik fotboll med mycket bollinnehav och det är svårt för nykomlingar att få med sig resultat när man spelar på detta sätt. Detta leder dock till att de släpper in en hel del samtidigt som de gör en del.

Spelar materialet ser dock ljust ut för Southampton. Offensivt har man en spelare som Gaston Ramirez. Landslagsman till Suarez och kom från Bologna. Lagets spelfördelare samtidigt som han gör mål. Faktiskt en spelare som Liverpool ryktades vara ute efter i somras men som valde The Saints.

Den mest uppmärksammade spelare dock är av brittiskt ursprung. En ung och väldigt lovande ytterback vid namn Luke Shaw. Han kom till klubben vid 8 års ålder och har stannat sen dess. Född -95 och självklart ett hett rykte för Arsenal. Mogen i sin spelstil och bidrar mycket med offensiv kraft längst med kanten.

Mauricio Pochettino inför matchen

Eftersom tränaren tränade Espanyol innan Southampton så var det även han som lånade in Coutinho dit förra säsongen och han säger detta om den unge brassen:

”Philippe är en brasiliansk spelare, och som med de flesta brasilianska spelare, så har han en magisk gåva med sina fötter.”

”Bortsett från magiken han har i sig, så är han även en väldigt arbetande spelare vilket gör att man blir lite tveksam på om han är en typiske brasilianske spelaren eller en europeisk sådan pga av sin formedabla arbetskapacitet.

”Vad som är viktigast med honom är att han är en bra kille – en bra och ödmjuk sådan. Jag tycker att Coutinho har samma kvaliteer som Ronaldinho och Messi, men han har mycket att bevisa än.”

Trolig startelva enligt skribenten

Boruc; Yoshida, Fonte, Hooiveld, Shaw; Cork, Schneiderlin; Rodriguez, Ramirez, Lallana; Lambert

Southamptons sex senaste matcher

Norwich, B                0-0

QPR, H                    1-2

Newcastle, B             4-2

Man City, H              3-1

Wigan, B                  2-2

Man United, B           2-1

Liverpool FC

Som ni tidigare I texten kunde läsa så kan Liverpool nu har den bästa vinst serien i Premier League sedan maj 2011 om de tar med sig 3 poängen från lördagens match. Och det måste man säga att det har inte bara varit några uddamåls vinster som de röda har bjudit på utan riktiga urskopningar vid tillfällen.

Suarez fortsätter att ösa in mål, Gerrard levererar sina assister och Lucas vinner sina dueller på mittplan. Men två stycken spelare som verkligen har fått rubriker på senare tid är de två nyförvärven Sturridge samt Coutinho. Sturridge gjorde mål flera matcher i rad efter sin debut och har visat att han är en fin lekkamrat till Suarez. Och den lille snabbe Coutinho som gjorde mål i sin start-debut mot Swansea och stod för två assister matchen efter.

För tillfället ligger Liverpool 6a i tabellen, men med en match mer spelad än de lagen runt omkring sig. Arsenal ligger framför med två poäng mer och Everton ligger efter med sämre målskillnad. Det ser defenitivt bättre och ljusare ut för Liverpool än det gjorde inför matcherna i den förstra halvan av säsongen.

Enligt statistiken så vinner Liverpool var tredje borta match de spelar i ligan. Och nu har man inte vunnit på tre matcher så det återstår att se ifall Liverpool tar sig tillbaka på var tredje match eller de kanske förbättrar den de sista matcherna.

På skadelistan hittar vi igen Borini, Kelly och Flanagan. Reina är fortfarande något tveksam men det ser ut som att han kan komma till start mellan stolparna.

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Johnson, Carragher, Agger, Enrique; Lucas, Gerrard; Downing, Suarez, Coutinho; Sturridge

Rodgers inför matchen

“Folk vet om att vi är ett annorlunda lag nu jämfört med början av säsongen.”

”Det finns en annan mentalitet sedan årsskiftet när vi fick in två nya spelare, Sturridge och Coutinho.”

”Vem som helst som följer laget regelbundet ser skillnaden men det är fortfarande mycket kvar att göra. Vi måste koncentrera och se till att vi fortsätter göra det vi gjort på senaste. Det är att jobba hårt, göra skitgörat och tjäna ihop till att spela på rätt sätt.”

Övrigt

Matchen visas på Viasat Sport, Viasat Sport HD och Viaplay via nätet. Har du ingen av dessa kanaler så kan du gå in på vår streaming guide här på hemsidan och leta dig fram till hur du gör för att se matchen på internet.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer