Allen uttagen för Wales trots skadan

Bild till nyheten Allen uttagen för Wales trots skadan
Som supporterklubben rapporterade igår dras Joe Allen, 22, med en skadad axel som lär behöva en operation innan säsongen är över - allt för att mittfältaren åtminstone ska vara redo till förberedelserna inför nästa. Operationen ser dock ut att skjutas några veckor, då han idag blev uttagen i Wales trupp till det stundande VM-kvalet.

Wales manager Chris Coleman presenterade idag sin trupp till landets VM-kvalmatcher mot Skottland och Kroatien senare i månaden och trots att Brendan Rodgers alltså så sent som i söndags meddelade att en operation lär krävas av Allens axel, är mittfältaren uttagen att representera sitt land.

"Jag har hört att det talats om en operation, men det finns ännu inga restriktioner på hur jag får använda Joe - så då är han en självklar del av mitt landslag", förklarade Coleman när truppen presenterades.

Liverpool har dock "veto" i frågan - och skulle man kräva en operation tidigare, kommer Wales att få klara sig utan sin mittfältsmotor.

Uppgifter i Liverpool Echo gör dock gällande att operationen troligen först genomförs i början av april, vilket betyder att Joe kan vara delaktig i VM-kvalmatcherna för Wales, samt åtminstone finnas med i Liverpools matchtrupp mot Southampton i helgen och mot Aston Villa den 31 mars.

-

Vid samma presskonferens presenterades också Danny Wards närvaror i det walesiska U21-landslaget. Den 19-årige Liverpoolmålvakten har spelat regelbundet för reservlaget under säsongen och har även tilldelats tröja nummer 52 i a-laget sedan tidigare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer