Ordförandens Tuppence: Försvarare på önskelistan!

Bild till nyheten Ordförandens Tuppence: Försvarare på önskelistan!
Med en sann legendar som efter denna säsong tackar för sig står en försvarare högt upp på önskelistan.

Redan när jag gav mina senaste två pence omkring Brendan Rodgers lagbygge nämnde jag i förbifarten att vi nu behöver få in försvarare i truppen - och med Premier League-säsongen i stort, Europa League och matchen senast mot Spurs har jag inte direkt bytt åsikt.

Jamie Carragher har varit ryggraden i försvaret ända sedan Sami Hyypiä lade skorna på hyllan och under, eller tillsammans med, honom har två spelare groomats.

Daniel Agger och Martin Skrtel.

Agger har många av de kvaliteter jag vill se i en försvarare. Han är ganska bekväm med boll, ser hyfsad ut i offensiven och känns som han har fötterna på jorden. Däremot vet vi aldrig om vi får en hel, och skadefri, säsong från honom.

Skrtel har jag mer och mer insett är ett komplement till Agger - lite som Henchoz var till Hyypiä - som inte funkar fullt ut när han skall leda försvaret själv. Med Agger skadebenägen är alltså - i min mening - MS ingen man för ett framtida Liverpool Football Club - det är han för begränsad för.

I senaste FourFourTwo säger Jamie Carragher att "Det är viktigt att lokala killar kommer igenom (från Akademin) men ... att huvudsaken är att de är bra spelare. Om de kan vara mycket talangfulla och lokala är det en ideal situation.".

Två sådana killar - om än inte från centrala Liverpool - är Martin Kelly och Andre Wisdom som känns som om de kan bli permanent features på Anfield i framtiden. Skador oroar dock på framförallt Kelly och förhoppningsvis blir inte långa skadeuppehåll ett permanent avbräck i utvecklingen.

Kelly är ju, liksom Wisdom, framförallt använd som ytterback men honom tror jag på centralt.

Men trots denna tro, när Carra nu aviserat sin pension, behöver vi en central rutinerad ledare till back - Scouser eller inte - som kan gå in och fördela bollar från mitten samtidigt som han är säker i sitt försvarsspel både på marken och i luften medan en kille som Kelly slussas in centralt.

På yttern ser jag inte samma nöd till värvning för - konstigt nog - har vi nu ett flertal ytterbackar som kan göra jobbet... Något vi inte haft sedan Rob Jones dagar även om Markus Babbel spelade ytter med den äran under någon säsong.

Vi får se vad som händer i sommar...

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer