Inför: Liverpool FC - Swansea City

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Swansea City
En tung vecka för Liverpool har snart passerat där vi inkasserat två riktigt tunga förluster. Det har varit stundtals riktigt dåligt spel och hur mycket man än inte kan förstå det har inställningen i laget varit allt annat än bra.

0-2 mot West Bromwich efter uselt försvarsspel och massa bolltapp på många fötter sedan flög laget till Ryssland men glömde inställningen hemma.

2-0 förlusten mot Zenit svider men att vända på steken hemma är ingen omöjlighet alls. Support & Believe

Nu är fullt fokus på hemmamötet mot Rodgers gamla lag Swansea City. Ett Swansea som ligger på en 7:e plats i ligan två placeringar bättre än Liverpool som huserar på en 9:e plats. Liverpool har inte besegrat något lag på den övre halvan denna säsong men är det någon gång det skulle passa bra är det på söndag kl 16.00

Liverpool kommer som bekant från den bittra 0-2 matchen mot West Bromwich i ligan där hela laget såg ut som de firat S:t Patricks day en månad i förtid innan matchen. Det var en match där vi alla bör kunna önska mer av vårt Liverpool. En match där Enrique bland annat hade 13 felpass av 39 försök i första halvlek. En match där Johns framstod som en kon på högerkanten.

Men denna match är glömd nu och nu är fokus på att ge Swansea skulden för det som gått snett i veckan.

Swansea kommer där emot från en övertygande 4-1 seger mot QPR där målmaskinen Michu stod för 2 av målen.

Liverpool FC

Efter 26 omgångar i Premier League hittar vi vårt Liverpool på en 9:e plats med 36 inspelade poäng och med en målskillnad på 44-34. Liverpool har efter en väldigt framgångsrik period nu hamnat i en liten svacka igen.

Men att ta emot tränarens gamla lag på hemmaplan borde vara tändvätska nog för att vända denna trend. Förra matchen mot Swansea slutade 0-0 men då hade inte Liverpool tillgång till en Daniel Sturridge eller en Philippe Coutinho som jag tror kan bli betydelsefulla för Liverpools slutspurt mot en Europaplats.

Liverpool har i princip alla spelare tillbaka i laget bortsett från Martin Kelly som fortfarande är skadad. Sturridge ska vara redo efter hans skada och Sterling gjorde comeback mot Zenit dessutom är nyförvärvet Coutinho tillgänglig för spel igen då han är ”cupt tied” i Europa League.

Luis Suarez är i mina ögon fortfarande glödhet om man bortser från de två senaste matcherna där han bland annat i Zenitmatchen skulle punkterat denna match ett par gånger om. Sturridge har varit i fin form och är nog spelsugen efter sin skada och Gerrard fortsätter att styra mittfältet i världsklass. Dessutom vill jag passa på att hylla den stora legenden Jamie Carragher i backlinjen. När de andra sviktat i matcherna har han varit den ledaren Rodgers sökt efter och utan honom vill jag inte ens tänka på hur det kunde gått. En stor fotbollsspelare och en stor ledare.

Måtte denna trend vända nu så vi kan blicka och hoppas in i det sista mot en Europaplats.

Trolig startelva enligt skribenten:
Reina, Johnson, Agger, Carragher, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Sturridge

Tror inte Rodgers ändrar den kontinuitet han spelat med på senare men skulle det inte fungera får vi nog se ett tidigt byte där Coutinho kommer in.

Hur tror du att Rodgers ställer upp laget?

Swansea City

Swansea City kommer som sagt från en 4-1 vinst mot QPR i bagaget och ligger på en 7:e plats i tabellen men förlorar man mot Liverpool går dessa i sin tur om Swansea.

Man har hittat ett riktigt fynd i Michu som gjort en riktigt fin säsong med 15 baljor i ligan och ligger 3:a bakom Van Persie och Suarez i skytteligan.

Swansea har gjort en riktigt fin säsong och Laudrup har fortsatt på samma sätt som Rodgers avslutade med fint spel och högt bolltempo. Detta kryddat med ett antal lyckade värvningar gör att Swansea ligger helt rättvist på den övre halvan i år.

Swanae får klara sig utan backen Chico Flores som skadat ett ledband i foten men annars inga skador eller avstäningar.

Trolig startelva sett till förra ligamatchen:
Vorm, Angel, Bartley, Williams, Davies, Hernandez, De Guzman, Ki, Routledge, Dyer, Michu

Övrigt

Matchen spelas på Söndag k l16.00 och sänds på Viasat sport

Domare: Howard Webb; Assisterande: M Mullarkey, D Cann; Fjärde: M Halsey

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer