En stark trupp reser till Ryssland

Bild till nyheten En stark trupp reser till Ryssland
Brendan Rodgers har gjort klart i en intervju med liverpoolfc.com att han kommer att ställa upp med starkast tänkbara lag i matchen mot Zenit.

Det blir en stark trupp som flyger till Ryssland idag. Rodgers berättar i en intervju att de flesta av klubbens seniorspelare kommer att vara delaktiga i matchen.

"Jag kommer att ställa upp med starkast tänkbara lag. Vi är inne i slutspurten nu då vi bara har 12 matcher kvar i Premier League och förhoppningsvis kan vi avancera ytterligare i Europa League. Jag kommer att spela med ett starkt lag." säger Rodgers till Liverpoolfc.com

"Söndagens match mot Swansea kommer lite olyckligt tidigt. Vi skulle egentligen inte mött dem förrän nästa helg igen men nu blir det redan på söndag och detta måste vi ändå ta hänsyn till i laguttagningen."

"Vi kommer absolut inte byta ut i princip helalaget som vi gjort i tidigare Europa Leaguematcher eftersom detta är ett slutspel och där vill vi göra bra ifrån oss. Vi kommer värdera situationen men de flesta kommer att följa med till Ryssland."

Två stycken som defintivt inte kommer att följa med till Ryssland är Daniel Sturridge och Philippe Coutinho då de båda redan representerat en annan klubb i Champions League.

Eftersom Liverpool redan är ute ur FA-cupen och Capital One Cupen så är Europa League den enda möjligheten för en trofé i år då vi ligger för långt efter i ligan.

"Vi har alltid fokuserat på att göra bra ifrån oss i Europa League men nu är det den enda titeln som finns kvar vi kan vinna denna säsongen. Det finns inga tvivel om att vi fokuserar mer på detta nu. Innan har vi varit tvungna att ge de unga spelarna chansen i dessa matcher på grund av vår tunna trupp och det gjorde det bra då vi tog oss vidare från gruppen."

"Ligacupen var en annan turnering där vi satsade på våra unga killar även om prioriteringen inte riktigt låg på denna turnering så ville vi självklart vinna denna också men så blev inte fallet."

Samtidigt som Liverpool har tre matcher denna veckan är Zenit mitt inne i ett vinteruppehåll just nu.

"Zenit har spelat några träningsmatcher och vi har följt dem på deras träningsläger så vi har fortfarande gjort vår läxa och analyserat dem."

"Zenit är kanske inte är på topp rent fysiskt och tempomässigt eftersom de inte har dragit igång i sin liga än men de har många stjärnspelare som kan skapa problem för oss."

Det är ett kallt Ryssland Liverpool landar i och det förväntas vara många minusgrader och gräsmattan kommer troligen inte vara i toppskick.

"Vi kommer att behöva visa styrka och karaktär i denna matchen men våra spelare är också vana vid att spela i kyligt klimat."

"Jag är lyrisk och ser fram emot att uppleva stora kvällar ute i Europa, det är precis vad Liverpool FC handlar om. Men jag är samtidigt realistisk och vet att detta inte kommer att hända omedelbart. Liverpool är en fantastisk klubb. Jag har studerat alla managers som fått äran att träna denna klubb, det är en klubb med starka traditioner och förhoppningsvis kan jag hjälpa till att föra dessa traditioner vidare under min tid här." Avslutar Brendan Rodgers.

 

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer