Ordförandens Tuppence: Målisar förr och nu...

Bild till nyheten Ordförandens Tuppence: Målisar förr och nu...
Pepé Reina har varit självskriven ett tag nu, och efter gårdagens match glider tankarna till gamla måvakter vi haft.

José "Pepé" Reina har ju varit själsvskriven i den gröna (tillåt mig att vara lite nostalgisk, jag vet att grönt inte är den självklara färgen längre - men den borde vara det) tröjan  och i min mening är han en av de bästa målvakterna jag upplevt - även om jag inte är lika begeistrad av de senaste säsongerna som hans 4-5 första.

Ray Clemence var enligt min mening den bästa engelska målvakten vi sett de senaste 40 åren - Peter Shilton får ursäkta och RC hade inte varit lika passiv på Maradonas drömmål heller - och definitivt den bäste i Liverpool Football Club. Det finns få konkurrenter.

Däremellan Clemence och Reina har vi haft målvakter av skiftande kvaliteter och kompetenser.

Bruce Grobelaar må ha varit något av en mytoman (enligt andra spelare), misstänkt mutkolv, ojämn som få med idoiträddningar kombinerat med klantiga ingripanden, men... Han var en målvakt som vann matcher.

En annan favorit är Dudek som kanske aldrig riktigt nådde de där höjderna man hoppades på, men han är en av mina favoriter. Kanske är det den ständigt kvarvarande, och närvarande, euforin från Istanbul som höjer honom.

Sander Westerveld var lite av en bergodalbanemålvakt för mig. En bergodalbana som hade för få och för låga krön.

Calamity James hade man ju hoppats mycket på, men tillsammans med Babb (och understundom Scales) var han en katastrof i ständigt vardande. Att han ett tag prenumererade på landslagstavlan är väl ett bevis så gott som något på den målvaktskris England lidit av i decennier.

Kirkland petade Hedman i Coventry, kom till Liverpool och... Tja... han är väl den spelare, med störst potential, som med sina 45 matcher på 5 år hamnar i samma  bänknötarkategori som Scott Carson (9 matcher på 3 år), Brad Friedel (31 matcher på 3 år), Mike Hooper (73 matcher på 8 år) och Steve Ogrizovic (5 matcher på 5 år). Killar som efter tiden i rött gick/gått vidare till helt OK karriärer.

Ryktena går om Reinas frånfälle, men inget finns egentligen bakom (?) och Scousers...? Tja, Scousers som förstekeepers i The Reds var det inte igår vi såg.

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer