Inför: Manchester City - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Manchester City - Liverpool FC
Efter att övergångsfönstret stängt är det nu dags att formera om trupperna med de nyförvärv som tillkommit och ladda för återstående matcher säsongen 2012/2013.

I Liverpools fall hände inte allt för mycket sista dagarna förutom att magikern Coutinho anlände. Men Sturridge  som blev klart tidigt i januari har sedan tidigare etablerat sig i laget och blir bara bättre och bättre för varje match.

I Citys fall är det väl endast Manchini som gör en förändring då han äntligen släppt Balotelli och slipper således att ha tandskydd och boxhandskar på träningar och kommer troligen utvilad och fit till matchen mot Liverpool.

Jag tror inte transferfönstret påverkar allt för mycket inför matchen då jag inte tror Coutinho går in i laget än och Balotelli har inte spelat för City ändå så där blir nog inga större ändringar.

Tvåan mot sjuan i tabellen, låter in så sexigt om man inte vet vad denna match innebär. Liverpool beger sig till Manchester för att göra sista stöten att hänga på i någon form av toppstrid. Liverpool har förbättrats avsevärt under säsongens andra halva och nu har man lyckats klättra upp på en plats där 3:e till 5:e platsen inte är helt för långt bort. Efter de bittra poängtappet mot Arsenal senast är man nu sju poäng från den härliga 4:e platsen i ligan. En vinst mot City skulle betyda att vi är med och slåss in i det sista.

City med alla dess pengar tar emot Liverpool med 17 poäng mer i bagaget men kommer från en 0-0 match mot QPR där suveräna Julio Cesar kanske gjorde årets match i QPR:s mål.

Liverpool kommer som bekant från den bittra 2-2 matchen mot Arsenal som alla trodde vi skulle vinna när Jordan Henderson med sin obefintliga teknik (i det läget) lyckades snurra upp hela Arsenal och rulla in 0-2 men 5 minuter senare stod det 2-2. Nog om den matchen.

Manchester City

Manchester City kommer som sagt från en 0-0 match mot QPR i bagaget men ligger ändå tryggt på sin andra plats i tabellen och är i stort sett enda laget som kan hota United i kampen om titeln i mina ögon.

Man har släppt Mario Balotelli till Milan vilken kanske ger ett lite lugnare omklädningsrum och som jag skrev innan en Mancini helt utan tandskydd och boxhandskar. Tror det ger lite mer harmoni i en trupp utan Super Mario trots att det är en fantastisk fotbollsspelare.

City har fortfarande kaptenen Vincent Kompany borta och de spelare som spelar Afrikanska mästerskapen är inte heller att räkna med. Utöver dessa är även Micah Richards skadad och Maicon, de båda dras med knäskador. Dock räknar man med att ha till Nastasic tillbaka i laget.

Värt att nämna är att Mancini uttryckt att efter Balotelli lämnat kommer John Guidetti få fler chanser men han ser inte ut att vara med i truppen mot Liverpool tyvärr.

Trolig startelva sett till förra matchen:
Hart. Zabaleta, Nastasic, Lescott, Clichy, Barry, Garcia, Silva, Tevez, Nasri, Aguero

Sist Manchester mötte Liverpool hemma vann man med 3-0 efter mål av Aguero, Toure och Milner.

Liverpool FC

Efter 24 omgångar i Premier League hittar vi vårt Liverpool på en 7e plats med 35 inspelade poäng och med en målskillnad på 42-30. Liverpool har plockat många poäng i de senaste matcherna vilket gör att de klättrat upp på den övre halvan av tabellen, där vi ska vara.

Men en resa till Etihad Stadium är sällan en lätt uppgift. Men tar vi med oss hemmamatchen mot City bortsett från Martin Skrtels horribla bakåtpass gjorde vi en riktigt bra match och det känns som vi kan skaka till dom nu igen.

Liverpool har fått i princip alla spelare tillbaka i laget bortsett från Martin Kelly som fortfarande är skadad. Men José Enrique gjorde comeback mot Arsenal, Assaidi har återvänt från Afrika och Borini har spelat sen en tid tillbaka och Lucas jobbar sig sakta men säkert tillbaka i form.

Sen Sturridges ankomst har man sett ett annat Liverpool på banan och Rodgers har formerat om till något som kan liknas en 4-2-3-1 uppställning som varit mycket effektiv och har fungerat bra. Denna uppställning väljer jag att förklara bäst genom en mycket klok man vid namn Kalle Karlssons och hans inlägg som ni kan läsa här.

Luis Suarez har fortsatt att göra mål trots en djupare position och även Sturridge har gjort 3 baljor sen han anlände och vi har även en pånyttfödd Gerrard i laget samtidigt som jag tror att Carraghers ledaregenskaper kommer ge honom en startplats även mot City.

Trolig startelva enligt skribenten:
Reina, Johnson, Agger, Carragher, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing , Suarez, Sturridge

Det är bekräftat att Coutinho inte kommer att vara med i matchen mot City då han rest tillbaka till Italien för att återkomma i början på nästa vecka med hela flyttbagaget.

Hur tror ni läsare Rodgers ställer upp laget?

Övrigt

Matchen spelas på Söndag k l17.00 och sänds på Viasat Fotboll och Viasat Fotboll HD

Domare: Anthony Taylor; Assisterande: A Garratt, A Halliday; Fjärdedomare: A Marriner


Källa: Premierleague.com, Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer