Rodgers kräver rätt inställning, annars...

Bild till nyheten Rodgers kräver rätt inställning, annars...
Brendan Rodgers var rejält förbannad efter cupnederlaget mot League One-laget Oldham. Nu kräver han att spelarna plockar fram rätt mentalitet - med början mot Arsenal i morgon kväll. Samtidigt gör han klart att spelare som inte visar rätt inställning inte har någon framtid i Liverpool Football Club.

"Jag försöker att bygga en spelartrupp som befinner sig på samma våglängd mentalt. Det finns dock en del frågetecken när det gäller den mentala styrkan i truppen och det handlar inte bara om den sista tiden", säger Brendan till Liverpoolfc.com.

"Spelarna måste lyfta sig till de krav som ställs här och göra sitt jobb vecka efter vecka. De som inte gör det, blir inte kvar här länge till - och det gäller både unga och rutinerade spelare. Det här är en säsong där jag lär mig mycket om spelarna och vad vi behöver arbeta med. Spelarna säger att de bryr sig och vill spela, men det viktigaste för mig är att vad de uträttar fysiskt. Fysiken och mentaliteten hänger ihop."

"Det finns alltid dom som kommer in sist på morgonen och åker först på eftermiddagen. Det är dom som inte bryr sig på rätt sätt!"

"De unga spelarna vet att dom har en manager som stöttar dom till 150 procent. De har fått suveränt stöd från första dagen jag kom hit, men samtidigt kan du inte vara för snäll mot unga spelare heller. De vet också att de har en manager som sätter sig ner med var och en och går igenom deras misstag. Men vi hänger aldrig ut någon. Vi försöker alltid hjälpa dom att förbättra sig. Men samtidigt måste de förstå vilket ansvar det är att spela för en sådan här klubb och lära sig att vara starka i motgång."

"De unga moderna spelarna har fått en annan slags uppfostran än Carragher och Gerrard. Men att vara ung innebär inte att du ska skyddas från kritik. När du möter ett lag som Oldham så måste du veta vad som väntar. Det är inte Premier League. Du vet att du måste kavla upp armarna och fightas. Det gjorde vi inte i söndags, vi var alldeles för tunna."

"Det handlar inte om att vi som lag väger fysiskt lätt,. Jag har till exempel sett Joe Allen dominera mot Yaya Toure i några matcher. För oss handlar det om att komma mentalt förberedd till alla matcher, vecka efter vecka, och det är något som vi måste förbättra."

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer