Anfield-projektet fortskrider

Bild till nyheten Anfield-projektet fortskrider
Liverpool FC räknar med att lämna in bygglovsansökan för "nya Anfield" under vårkanten. "Projektet fortskrider som planerat", säger direktören Ian Ayre.

Ian Ayre är nöjd med hur projektet framskrider att expandera Anfield. Enligt Liverpool Echo klubben hoppas att lämna in en ansökan om bygglov under våren.
Av Frank H. Larsen
I oktober meddelade Liverpool ägare Fenway Sports Group att de går för möjligheten att utvidga det nuvarande stadion istället för att bygga nya anläggningar i Stanley Park. Projektet kommer att ingå i Liverpool kommuns plan att förnya Anfield-området och kommer att innebära en utvidgning av huvudläktaren och Anfield Road End. Kapaciteten väntas sedan stiga till 60.000 åskådare, och kostnaden beräknas till £ 150M.
Under de senaste tre månaderna, förhandlade kommunen förvärv av bostäder som ska rivas för att ge plats för utbyggnad av arenan anläggningen.
  - Vi är mycket nöjda med utvecklingen, säger Liverpools vd Ian Ayre Liverpool Echo.
- Mycket arbete har pågått bakom kulisserna, särskilt med förvärv av fastigheter och arkitektoniska verk att titta på de mönster och planer som lämnas in för bygglov.
- Vi har ett möte om några veckor med styrgruppen som består av olika parter som var närvarande när meddelandet renoveringen gjordes.
- När det gäller tidsram vi har sett är dock planenligt. Vi är nöjda med hur det går, och det finns ingen anledning att känna något annat än optimism.

I oktober meddelade Liverpools ägare Fenway Sports Group att de vill renovera och udvidga den nuvarande arenan istället för att bygga nytt i Stanley Park.

Projektet ska ingå i kommunens planer att fräscha upp Anfield-området, vilket till att börja med innebär en utvidgning av huvudläktaren och Anfield Road End. Kapaciteten väntas sedan stiga till 60 000 åskådare och kostnaden för hela kalaset beräknas till 150 miljoner pund.

Under de senaste tre månaderna har kommunen förhandlat och förvärvat bostäder som ska rivas för att ge plats åt nya Anfield.

"Vi är mycket nöjda med utvecklingen", säger Liverpools vd Ian Ayre Liverpool Echo.
"Mycket arbete har pågått bakom kulisserna, särskilt med förvärv av fastigheter och arkitektoniska verk och andra saker som måste ses över innan bygglovsansökan. Vi har ett möte om några veckor med styrgruppen och sedan kan vi gå vidare med ansökan.".

"Vi följer tidsramen och är nöjda med hur arbetet fortlöper. Det finns ingen anledning att känna något annat än optimism."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer