Inför Manchester United - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Manchester United - Liverpool FC
Det är stormatch runt hörnet, och inte vilken stormatch som helst - Manchester United - Liverpool FC. Rivalerna har en hel del olika förutsättningar inför matchen som kan påverka morgondagens drabbning.

Av de spelare som reser till Manchester och Old Trafford är det två spelare som kan nå nya milstolpar: Stewart Downing och Martin Skrtel. 

Väljer Brendan Rodgers att starta Martin Skrtel, kommer slovaken att spela sin 200:e för Liverpool (alla turneringar inräknade). Får Stewart Downing spela gör han sin 300:e ligamatch i sin karriär. 

Senaste gången Liverpool reste hem från Manchester var 2009 i "den matchen". Ja, ni vet vilken jag menar. 

De senaste 10 matcherna lagen emellan har det producerats 33 mål, med Old Trafford och Anfield inräknat.

1-4 vinsten på Old Trafford 2009 är Liverpools näst största vinst på bortaplan mot Manchester United. För att hitta den största vinsten får vi gå tillbaka i tiden och till 1936 när Liverpool vann med hela 5-2. Kanske en repris såhär 77 år senare?

Senaste kryssmatchen mellan lagen kom år 2000. Sedan dess har Manchester United vunnit åtta matcher och Liverpool fyra. 

Skulle en Liverpoolspelare stå för ett hattrick imorgon, blir han den tredje spelaren på de senaste 75 åren att göra just det. Sju Liverpoolspelare har lyckats med bedriften att göra tre mål i en och samma match mot Man United. Men endast två de senaste 75 åren - Peter Beardsley 1990 och Dirk Kuyt 2011.

Skyttekungen Luis Suarez är endast ett mål ifrån att slå Fernando Torres rekord från 2009/2010 - att göra 20 mål på en säsong. Med Luis form kan han till och med passera spanjoren. 

Om Daniel Sturridge får debutera för Liverpool imorgon, blir det hans tredje match mot Manchesterklubben. I den senaste matchen hamnade han dessutom i målprotokollet när Chelsea slog Manchester United med 5-4 i Capital One Cup. 

Något som Liverpool verkligen får se upp för är mål. Manchester United har nämligen gjort flest mål i Premier League i år (54 st) och 13 fler än tvåan Manchester City. 

Senaste gången Manchester United misslyckades med att göra mål på Old Trafford var mot Stewart Downing och hans Aston Villa 2009, när Villa vann med 1-0 efter mål av Darren Bent, där självaste Stewart Downing assisterade. Sedan dess har Man United alltså gjort mål i varje hemmamatch (59 st). 

I Manchester Uniteds senaste 39 matcher har de endast förlorat fem. 

Mer skrämmande för Liverpool är att Manchester United har släppt in det första målet 11 gånger denna säsong och lämnat matchen som vinnare hela åtta gånger. 

Ryan Giggs har ännu inte gjort mål i årets upplaga av Premier League, men vid ett mål gör walesaren mål för den 23:e säsongen i rad. Ryan Giggs har dessutom flest matcher mot Liverpool (46 st) där Jamie Carragher har flest för Liverpool (33 st).

-----

Nu börjar vi tagga, tre poäng imorgon!
YNWA 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer