Hicks och Gillett i ekonomisk knipa

Bild till nyheten Hicks och Gillett i ekonomisk knipa
Förra ägarna Tom Hicks och George Gillett har stämt banken RBS för försäljningen av Liverpool FC till Fenway Sports Group. Men duon har nu bekymmer med att finansiera sin del av rättssaken.

De tidigare ägarna har beordrats att omedelbart betala en summa i storleksordningen 1 miljon pund som säkerhet för kostnaderna för rättegången i april. Hicks och Gillett har vädjat till en appellationsdomstol att skjuta upp fallet i högsta domstolen, så att de får mer tid att hitta dessa pengar.

Men detta har avvisats av Lord Justice Lewison. Detta innebär att Hicks och Gillett måste betala m de ska fortsätta sin kamp i den brittiska rättssystemet.

Det var i oktober som domare Peter Smith meddelade att rättegången i High Court börjar i april och han beordrade Gillett och Hicks att ställa säkerhet för rättegångskostnader. Detta överklagades. Hicks och Gillett vill att rättegången blir uppskjuten till slutet av 2013 eller början av 2014 för att kunna betala dessa pengar.

Hittills har de betalat 712 000 pund som säkerhet för fallet, och de måste betala totalt 5 miljoner pund innan ärendet kan börja. Det är alltså en delbetalning på 1 miljon pund som de inte har klarat att betala in i tid.


Företrädare för både Royal Bank of Scotland och Tom Hicks avböjde att kommentera utvecklingen i fallet till Liverpool Daily Post. En anonym källa involverad i fallet säger följande:

"Bollen ligger nu hos Hicks och Gillett. Om de vill att rättegången ska äga rum som planerat den 22 april, måste de hosta upp pengarna."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer