Rodgers om förseningen, skador och West Ham

Bild till nyheten Rodgers om förseningen, skador och West Ham
Liverpool landade på John Lennon airport igår eftermiddag. Det var senare än planerat då torsdagens plan inte var flygdugligt.

Rodgers förklarar för liverpoolfc.com's reporter hur den extra natten i Italien påverkar planeringen inför mötet mot West Ham på söndag. Han reflekterar över 0-1 segern mot Udinese som skickar Liverpool vidare till 16-delsfinal. Och förklarar hur läget står till med Gerrard, Lucas, Agger och Sahin.

Brendan, Jag gissar att detta är ovan situation att vara i - att få flyga hem en dag senare än planerat?

Du är hellre sen och i säkerhet än att inte vara det. Visst, det hade varit bättre att flyga hem som planerat men människorna som har fått oranisera om allt har varit fantastiska. Det har inte påverkat oss så mycket faktiskt. Vi har fått vila och göra oss i ordning under natten och på fredagsmorgonen. Nu ska vi ha en träning innan matchen mot West Ham. 

Supportrarna vill så klart veta hur detta påverkar laget, för allt är organiserat in i minsta detalj. Tror du att detta påverkar laget inför matchen?

Det har inte påverkat spelarna mycket eftersom spelarna som har varit här har varvat ner efter matchen i Italien istället för hemma. Det ända som har påverkat är att de spelarna som stannade hemma har blivit drabbade, men de har fått träna själva. Gerrard, Lucas, Agger har tränat bra under fredagsmorgonen, så de är redo inför träningen på lördag. Alla mår bra och är redo inför söndagen. 

Alla är i en god stämning, för det viktigaste var ju att vi vann över Udinese.

Det var en unik match i torsdags, Jag kände och sa till spelarna att vinner vi så kommer vi komma etta i gruppen. Men det kunde även vara en match där vi kunde hamna i botten i gruppen. Men det slutade bra och vi är väldigt nöjda med att ta oss vidare och komma etta.

Vi var tvugna att vinna vilket vi gjorde, det visar på vilket framsteg vi har tagit i laget. Att vi måste åka till Udinese, spela mot ett lag med mycket erfarenhet och vinna matchen. Den matchen visade att vi har tagit ännu ett steg framåt i laget. Och att vi har kunnat spela med så många ungdommar i turneringen, och detta mot bra lag.

Har du hunnit se vilka lag Liverpool kan få möta i nästa runda?

Det kommer att vara fantastiska lag i lottningen. Vi har fått spela 10 matcher för att komma så här långt. Och vi vet att varje omgång som kommer så blir det tuffare och tuffare. Vi hoppas ju så klart på att få det enklaste laget, men i utslagningsmatcher så är alla lag tuffa att möta. Men innan att 16-delsfinalerna drar igång igen så kommer vi att vara ett starkare lag. Vi gör framsteg varje dag, vi ser verkligen fram emot nästa match i Europa League. 

Spelarna måste nu tack vara det fina resultatet i torsdags, vara i god stämning inför mötet mot West Ham?

Jag tror att de senaste matcherna visar på att vi är i god stämning. Spelarna känner sig i bra form. Våra senaste matcher har varit nerviga mot slutet. Men hade vi kunnat vara mera kliniska framför mål så hade vi vunnit mer. Det viktigaste är att vi vinner matcher och jag tror att medans säsongen rullar på så kommer vi bli mer kliniska och förvalta våra chanser framför motståndarnas mål. Vi vet att matchen mot West Ham kommer bli tuff. De fick ett fantastiskt resultat mot Chelsea förra veckan, och Sam Allardyce har gjort ett bra jobb. 

Ingen Luis Suarez på söndag, kommer detta innebära att en ungdom får chansen på topp? Eller ändrar du på formationen?

Det är något vi kommer att kolla på. Det är en möjlighet för en ungdom att få spela, men vi får se. Vi har många spelare som kan göra mål. Hade vi bara tagit vara på våra chanser så hade nästan alla i laget fått göra mål. 

Steven Gerrard, Lucas och Nuri Sahin, kommer de att spela?

Sahin kommer det att vara ett frågetecken för. Vi kommer att undersöka han noggrannare, han har brytit näsan.  Så det kommer att förstöra hans fina utseende för ett par dagar. Steven kommer att spela, han var sjuk under ett par dagar men är frisk nu. 

Vi kommer att få matcha Lucas och Daniel försiktigt. Lucas har precis kommit tillbaka från skada, så att spela tre matcher på en vecka hade inte varit bra för han. Så han är tillbaka i truppen nu på söndag.

Daniel har varit fantastisk, vi vill spela honom varje match men måste vara försiktiga. Så han stod över Udinese matchen. Men vi kommer att ha en stark trupp med oss till London. Och såklart kommer det att vara en stor förlust för oss att inte få ha med oss Suarez, för att han är som sagt en spelare av världsklass.

Vill ni se intervjun med Rodgers på planet? Klicka då här. 


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer