Inför: Udinese Calcio - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Udinese Calcio - Liverpool FC
Då vart det dags för sista matchen I EL:s gruppspel. Liverpool FC har åkt till Italien för att göra det plikten kräver, nämligen vinna borta mot Udinese och avancera till slutspelsrundan i Europa League.

 

Udinese är borta från Europa League och blir sist i grupp A. Men vinner inte Liverpool mot Udinese åker man också ut om inte Young Boys förlorar hemma mot redan klara Anzhi. Det är en spännande sista omgång i grupp A och Robin Bylund på redaktionen klargjorde för detta tidigare idag, läs nedan:

Ställningen i gruppen just nu:

Anzji: 10 poäng
Liverpool: 7 poäng
Young Boys: 7 poäng
Udinese: 4 poäng

Det första vi kan konstatera är att Udinese redan är ute. Efter poäng tillämpas inbördes möten - och på så sätt kan man oavsett resultat mot Liverpool inte passera både The Reds OCH Young Boys. 

Slutspelsplatserna står således mellan de tre översta lagen, där ryssarna självfallet är i pole position. 

För Liverpool skulle en vinst dock automatiskt garantera en slutspelsplats, då man har bättre inbördes statistik mot Young Boys. Men målsättningen generellt är att man måste få med sig ett minst lika bra resultat i Udine - som Young Boys får med sig från hemmamötet med Anzji. 

Anzji har dock fortsatt LITE att spela för, då en total genomklappning kan se dem utslagna ur turneringen. 

Skulle Young Boys nämligen vinna med minst tre mål, samtidigt som Liverpool besegrar Udinese är ryssarna utslagna.

Det är också endast vid Young Boys-vinst (och Liverpool-vinst) som The Reds kan gå vidare som gruppvinnare. Antingen genom en målskillnadshistoria mot Anzji, eller som scenariot ovan - då det blir på inbördes möte med Young Boys. 

Hoppas genomgången gett er några klarheter inför kvällen. 

Tidigare möten

Senast lagen möttes var på Anfield för ett par veckor sedan och då vann Udinese med 3-2. Di Natale gjorde ett mål, Coaets ett självmål och Pasquale gjorde de tredje målet. Liverpools mål gjordes av Shelvey och en snygg frispark av Suarez.

Udinese Calcio

Udinese som för första gången missar slutspel i UEFA-cupen och Europa League tar emot Liverpool hemma på Stadio Friuli som tar emot ca 41 000 åskådare i en betydelselös match för dem. De är redan ute ur EL och lär troligen vila en del nyckelspelare vilket kanske ger en möjlighet för oss svenskar att kanske se Mathias Ranégie från start. Dock har tränare Francesco Guidolin sagt att man inte ska spara på krutet utan man ska spela för äran och för sitt land.

Udinese dras med en del skador och har det ganska tufft i serien och ligger på en 9:e plats med 19 inspelade poäng men man vann dock senast med övertygande 4-1 mot Cagliari på hemmaplan.

Föga förvånade är dock att den eviga målsprutan och kaptenen Antonio Di Natale fortfarande levererar, han har gjort 8 mål i ligan och 5 mål i Europa League och är utan tvekan Udineses viktigaste spelare. Han brukar spela de flesta matcherna och kommer troligen få speltid i den betydelselösa matchen mot Liverpool också. Men även om han vilas vet man aldrig om han lyckas göra någon balja från avbytarbänken eller läktaren ändå.

Utöver Di Natale har Pasquale stått för en del poäng också. Svenske Ranégie har gjort 1 mål i år  men han får mestadels agera inhoppare i Udinese. Dock är det troligt att han startar kvällens match mot Liverpool.

Trolig startelva sett till förra matchen och Tränarens uttalande:
Brkic, Danilo, Faraoni, Badu, Di Natale, Domizzi, Armero, Fabbrini, Pereyra, Heurtaux, Ranégie

Liverpool FC

Liverpool ligger inför denna omgång på en andra plats i Europa Leagues grupp A och med en vinst idag går vi vidare till nästa omgång. Efter helgens 1-0 mot Southampton är det ett Liverpool med fortsatt självförtroende som åker till Italien för att ta sig vidare mot ett kanske omotiverat Udinese.

Liverpool har haft svårt att sätta dit sina chanser i år trots att man skapar mängder med lägen. Men med Lucas tillbaka i laget och med Allen och Gerrard mer offensivt kanske det kommer lossna framöver. Detta kryddat med ett och annat nyförvärv i januari där min gissning är Ince och Sturridge.

Men tillbaka till EL, Jonjo Shelvey leder den interna skytteligan i Europa League på 4 mål och han lär få chansen från start idag när Rodgers kommer att matcha ett starkt lag enligt presskonferensen.

Suarez är med i truppen och han kommer troligen också att starta men även andra nyckelspelare väntas spela den viktiga nyckelmatchen för fortsatt EL spel.

På skadelistan finner vi Borini och Kelly som inte är tillgängliga ännu. Dock är Lucas och Wisdom tillbaka efter skador men Rodgers väljer att låta Lucas vara hemma på Melwood för vila.

Brendan Rodgers brukar vila sina nyckelspelare i Europa League men ikväll kommer Rodgers som sagt inte att spara på krutet i den viktiga matchen. Troligen kommer även Reina, Suarez, Skrtel och Enrique att starta matchen.

Agger, Lucas och Gerrard stannar alla hemma på Melwood för vila och rehab.

Truppen i sin helhet: Jones, Johnson, Enrique, Sahin, Suarez, Cole, Assaidi, Henderson, Coates, Downing, Carragher, Allen, Reina, Suso, Sterling, Shelvey, Coady, Skrtel, Wisdom.

Trolig startelvan enligt skribenten:
Reina, Wisdom, Carragher, Skrtel, Enrique, Shelvey, Sahin, Henderson, Cole, Suarez, Suso

Övrigt

Matchen kommer att sändas på Tv4sportXtra och avspark är kl 19.00.

Domare ikväll är: Duarte Nuno Pereira Gomes från Portugal

Hur vill och tror ni läsare att Rodgers formerar laget?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer