Rodgers inför Udinese

Bild till nyheten Rodgers inför Udinese
Brendan Rodgers och hans spelare har anlänt Udine i Italien - och det råder förstås inget tvivel om att man siktar på seger mot Udinese för att avancera till EL-slutspelet.
Liverpoolmanagern förklarar också varför Stevie G, Agger och Lucas stannar hemma på Merseyside.

"Steven har varit sjuk ett par dagar. Han började jogga i morse, lite lätt, men det är för tidigt för match", sade Rodgers på dagens presskonferns i italienska Udine.

"Det är klart att Gerrards frånvaro försvagar truppen. Vi pratar ju om en spelare i världsklass. Men vi vill inte riskera någonting med honom."

"Agger har vi hanterat efter spelprogrammet den här säsongen, så at han ska kunna vara på sin optimala nivå varje gång han spelar. Det är egentligen detsamma med Lucas, som precis kommit tillbaka efter en långvarig skada. Han var riktigt bra i comebacken mot Southampton i lördags, men det är alldeles för tidigt att släppa ut honom på fotbollsplanen två gånger i veckan."

"Denna trio kommer däremot att ingå i truppen mot West Ham på söndag. Och jag litar på den trupp vi har inför Udinese. Den är stark och vi tror absolut att vi kan vinna."

Luis Suarez kommer att starta mot Udinese, för att sedan vara avstängd mot "The Hammers" på söndag.

"Han är en spelare som får saker och ting att hända. En forward i värdsklass som gör laget otroligt mycket bättre. Han vill alltid spela och hade egentligen velat spela alla matcher i Europa Leauge, men vill inte överbelasta honom och har därför gett andra chansen istället."

Rodgers sätter också upp ett varningens finger för Udinese, trots att det redan står klart att Serie A-klubben kommer att missa Europa Leagues slutspel.

"När vi möttes på Anfield tidigare i höst (2-3) spelade vi otroligt bra före paus, men tappade koncentrationen i andra och vi förlorade på grund av det. Nu handlar det om att ha full koncentration i 90 minuter - och att ta revansch."

"Men det blir tufft. Udinese har några riktigt bra spelare, som Antonio Di Natale. Han har haft en fantastisk karriär. Men vårt självförtroende är på topp och vi kommer heltaggade till matchen."

"Udinese kan inte gå vidare, men det påverkar egentligen inte matchen i sig. De kommer att spela för sin stolthet och för sitt land. Det blir inte lätt..."

"Liverpools mål är tillhöra toppen av europeisk fotboll och under de närmsta åren är det vår utmaning att komma dit. Dag för dag, match för match. Mötet mot Udinese i morgon är en möjlighet för oss att göra det".

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer