Inför: Liverpool FC - Anzhi Makhachkala

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Anzhi Makhachkala
Guus Hiddink återvänder till England när hans Anzhi ska möta Liverpool på Anfield på torsdagen.

Hiddink som vann FA cupen som tränare med Chelsea 2009 har varit förbundskapten för Turkiet innan han skrev på för Anzhi och deras storsatsning 2012 . Anzhi och Liverpool har aldrig tidigare möts i fotbollssammanhang och det är Anzhis första match mot engelskt motstånd. 

Liverpool FC

Liverpool ligger inför denna omgång på en tredje plats i Europa Leagues grupp A med en vinst mot Young Boys och en förlust mot Udinese. Men efter en 1-0 vinst i helgen mot Reading är det ett Liverpool med självförtroende som tar emot ryssarna på Anfield.

Den interna skytteligan i Europa League gruppspelet leder leder Jonjo Shelvey på 3 mål.

På skadelistan finner vi Borini, Lucas, Kelly och Pepe Reina som inte är tillgängliga i denna match. Det är dock inte omöjligt att Pepe är spelklar till matchen mot Everton medan de andra har långtidsskador.

Brendan Rodgers brukar vila sina nyckelspelare i Europa League men enligt många källor kommer Rodgers inte spara på krutet i den viktiga matchen i grupp A. Troligen kommer Gerrard, Suarez, Agger, Skrtel att starta matchen.

Dock tror jag som skribent att de som kommer att få vila är Johnson och Allen. Jag tror att Rodgers låter Wisdom fortsätta spela men att José Enrique kommer att ta hand om vänsterbacken istället samt låta Shelvey ta Allens plats bredvid Sahin.

Trolig startelvan enligt skribenten:
Jones, Wisdom, Skrtel, Agger, Enrique, Shelvey, Sahin, Gerrard, Sterling, Suarez, Suso

Anzhi Makhachkala

Anzhi är en relativt ung klubb som bildades så sent som 1991 (21 år sedan). De hör hemma i ryska Premier League där de slutade på en 5e plats förra året.

Efter att ryssen Suleyman Abusaidovich Kerimov köpt klubben i januari 2011 har det hänt mycket. Kerimov har en något större plånbok än de flesta och har satsat miljontals kronor på att signa spelare som Samuel Eto’o, Lassana Diarra, Christopher Samba, Lacina Traoré och Yuriy Zhirkov.

Efter några stjärnvärvningar har man börjat se Anzhi högre upp i ryska ligan och i år lyckades man kvalificera sig till Europa League efter att ha slagit ut AZ i playoff rundan. De kommer med en 2-1 vinst i bagaget mot serierivalen Spartak Moskva.

Föga förvånande är det Etoo som är den stora målskytten och i årets ligaspel har han tryckt in 7 baljor och ligger på en tredje plats i ryska Premier League. Han leder även den interna skytteligan i Europa League gruppspelet på 2 mål.

Trolig startelva sett till förra matchen:
Gabulov, Agalarov, Samba, Tagirbekov, Zhirkov, Jucilei, Shatov, Carcela-Gonzales, Bousouffa, Traore, Eto'o

Lagens matcher i EL-gruppspelet så här långt:

Young Boys - Liverpool FC: 3-5

Liverpool FC - Udinese: 2-3

Udinese - Anzhi: 1-1

Anzhi - Young Boys: 2-0
 

Övrigt

Matchen kommer att sändas på Tv4sportXtra och avspark är kl 21.05.

Matchen döms av holländaren Bas Nijhuis

Hur vill och tror ni läsare att Rodgers formerar laget?


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer