Inför: Liverpool FC - Reading FC

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Reading FC
Detta möte är mellan två lag som just nu ligger på den undre halvan av tabellen. Liverpool på 14e plats med sex poäng och Reading på 18e plats med 3 poäng. Senast lagen möttes var den 15e mars 2008 där Liverpool vann med 2-1 genom mål av Javier Mascherano och Fernando Torres. Readings mål gjordes av Marek Matejovsky.

Reading spelade 2-2 mot Swansea i senaste matchen mycket tack vare ”reservmålvakten” Alex McCartheys storspel mellan stolparna. Swansea ägde bollinnehavet hela matchen och spelade stundtals ut Reading men Reading lyckades starkt nog knipa en poäng.

Liverpool kommer som bekant från en 0-0 match mot Stoke i Bagaget, nog sagt om den matchen!

Värt att nämna är att Liverpool har 100% i vinster över Reading på Anfield, må denna svit hålla.

Liverpool FC

Efter 7 omgångar i Premier League hittar vi vårt Liverpool på en ynka 14e plats med 6 inspelade poäng och endast en vinst i bagaget. Detta blandat med en blyg målskillnad på 9-12. Men denna gång möter man Reading, ett lag som ligger under Liverpool i ligan i en match som är oerhört viktig och det är endast 3 poäng som räknas och ska hem och inget annat.

Liverpool har en del skador där man bland annat blir utan Borini, Kelly och Flanagan. Sedan är Lucas borta sen tidigare men som vi skrivit är han på god väg tillbaka. Pepe Reina kommer att testas sent och det kommer även Skrtel och Wisdom att göra, då dessa har lite lättare skador. Det kommer troligen komma ett besked under morgondagen vem som är spelduglig eller inte. Jose Enrique är tillbaka i träning men kommer troligen sitta på bänken om Wisdom blir spelklar.

Däremot är den evigt skadade Joe Cole helt matchredo och kommer troligen få en bänkplats av Brendan Rodgers.

Jonjo Shelvey är tillbaka i laget efter den 3 matchers långa avstängningen.

I vanlig ordning kommer Rodgers ställa upp med sin 4-3-3 uppställning där Liverpool fortsatt kommer ha stort bollinnehav (5e plats i ligan) men där Brendan tryckt på att vi måste sätta dit chanserna också.

Trolig startelva enligt skribenten:
Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Wisdom, Sahin, Allen, Gerrard, Sterling, Suarez, Assaidi

Reading FC

Reading som jagar sin första vinst denna säsong i ligan ligger på en 18e plats med 3 inspelade poäng där man senast spelade 2-2 mot Swansea efter storspel av målvakten Alex McCarthey.

Inför matchen mot Liverpool är forwarden Noel Hunt tveksam till spel på grund av en skadad häl. Men mittfältaren Mikele Leigertwood är tillbaka efter skada. Utöver detta finns där inte mycket skador i tränare McDermotts lag.

Reading som avancerade upp från Championship inför denna säsong spelar oftast en 4-4-2 där det största hotet är ryssen Pogrebnyak som gjorde 6 mål på 12 matcher för Fulham i slutet på förra säsongen. Utöver honom är det Noel Hunt som brukar stå för målskörden.

Trolig startelva sett till förra matchen: A. McCarthy, N. Shorey, A. Mariappa,  K Gorkss, S Cummings,  J McAnuff,  J Karacan,  J Tabb, J. Kébé, P. Pogrebnyak, N Hunt.

Övrigt

Matchen spelas på lördag kl 16.00 och sänds på Viaplay. Domare i matchen är Roger East.

Hur tror ni att Rodgers ställer upp och hur tror ni att det slutar?



YNWA

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer