LFC bekräftar: Stannar på Anfield

Bild till nyheten LFC bekräftar: Stannar på Anfield
Precis som väntat har Liverpool FC vid en presskonferens på rådhuset i Liverpool i dag meddelat att man vill stanna på Anfield.
En ny stadion i Stanley Park är därmed uteslutet.

Direktör Ian Ayre förklarade vid pressträffen att allt hänger på två huvudfaktorer.

1) Klubben måste ha stöd från de boende i området och kommunen. 2) LFC måste presentera ett fullständigt planeringsarbete för hela ombyggnationen.

"Dagens beslut är ett stort steg i rätt riktning för hela Anfield-området. Alla i klubben inser betydelsen av dagens beslut", konstaterade Ayre.

"Det är ingen tvekan om att Anfield är klubbens andliga hem och vi har hela tiden föredragit att stanna här. Det här är ett första steg på vägen. Frågor om kapacitet och kostnader får vi ta längre fram, när vi vi vet allt säkert. Det är fortfarande en lång väg att gå."

Under presskonferensen avslöjade även stadens borgmästare, Joe Anderson, att han helt nyligt besökt John W Henry i USA och haft samtal om Anfield. Han påpekade också att kommunen har ett gott, öppet och ärligt samarbete med Liverpool FC och att man under lång tid har värderat alternativen noggrant.

"Norra Liverpool och Anfield-området har ignorerats under lång tid och kommunstyrelsen har haft stora bekymmer i området de senaste 12 åren. Liverpool FC är en viktig del av området och kommer att fortsätta att vara det. Det är en otrolig spännande möjlighet att få utveckla hela norra Liverpool".

En utvecklingskommitté har också tillsatts och består av Anderson, Tom Werner från LFC och Kathy Cowell från "Your Housing" och lokala invånare. Nästa steg mot en renovering av Anfield är att lägga in en byggnadsplan till sommaren, som ser ut att bli nästa nyckeldatum.

"Vi behöver markområden, men vi kan inte bara förutsätta att folket kommer att låta oss ta över deras ägendomar utan en rättvis process. Det här tar tid, men vi är på rätt väg. Vi kommer att behandla våra grannar med respekt", lovade Ian Ayre.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer