LFC och Everton med Hillsborough hyllningar

Bild till nyheten LFC och Everton med Hillsborough hyllningar
Liverpool Football Club och Everton Football Club kommer båda att hylla Hillsborough offren och deras familjer efter att sanningen om Hillsborough efter 23 år blivit offentlig.

Liverpools spelare kommer att bära något för att uppmärksamma rapporten från Hillsborough Independent Panel och dess betydelse.

En talesman för Liverpool FC bekräftar även att klubben i samband med matchen mot Manchester United nästa helg kommer att organisera ett flertal events på Anfield som en stor hyllning till offren och deras familjer, men även alla som under åren kämpat för att få fram sanningen och att få rättvisa.

Ikväll kommer flaggorna att vara på halv stång på Stadium of Light i Sunderland och klubben kommer även att använda storbildskärmen för att förmedla ett budskap till alla supportrarna.

Sunderlands manager Martin O'Neill berömde på presskonferensen inför dagens match familjernas mod i kampen för rättvisa.

"Det har pågått så, så länge, men det är en total upprättelse för Liverpool och människorna som ansåg att det var värdigt att kämpa för det här hela vägen.

"Det är ur många aspekter ganska sent, men om det finns någonting som kan kallas för seger för dem, så är det detta.

"Det får inte de förlorade tillbaka så klart, men de har fått en total och fullständig upprättelse."

Det pratas även om att Liverpool och Sunderland supportrar kommer att köra en hyllning sex minuter in i dagens match (motsvarande tid då matchen på Hillsborough bröts) med en gemensam applåd.

Everton Football Club förväntas också hylla de 96 och deras familjer i samband med deras match mot Newcastle på Goodison på måndag kväll.

En talesman för klubben bekräftar att man kommer att använda storbildsskärmen innan avspark. Detta kommer att göras med hjälp av en presentation med animerad grafik.

"Vi kommer även ha barn med Everton och Liverpool utstyrsel som kommer att vandra in på planen.

Evertons manager David Moyes tillägger: "Jag var inte här när katastrofen inträffade, då jag var spelare på den tiden.

"Jag är säker på att alla i staden stöttade varandra och nu står vi skuldra mot skuldra med familjerna som drabbats och som behövt stå ut med detta. Vi önskar gratulera dem för sin ihärdighet som till slut gett sanningen som alla hoppats på."

Källa: Liverpool Echo




  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer