Liverpool kryssade mot City trots jättematch

Bild till nyheten Liverpool kryssade mot City trots jättematch
Regerande ligamästaren Manchester City gästade Anfield i säsongens första hemmamatch för Liverpool på söndagseftermiddagen. Matchens slutresultat skrevs till 2-2 efter två försvarsmissar från Brendan Rodgers' mannskap.

Manchester City började matchen starkast men efter drygt tjugo minuters spel vände Liverpool på steken och tog över showen totalt. Martin Skrtel nickade stenhårt in ledningsmålet efter en hörnspark i matchens 34:e minut. Slovaken stormade fram i full fart och nickade nästan igenom hela The Kop.

Liverpool fortsatte kontrollera och dominera samtidigt som laget öste på med målchanser men gick till halvtidsvilan med 1-0.

The Reds fortsatte andra halvlek som större delar av den första. Roberto Mancini bytte position på City-mittfältaren Yaya Touré vilket gav utdelning med halvtimmen kvar. Ett inlägg från högerkanten ställde Pepe Reina och via Martin Kelly fick Touré tag i bollen med ett öppet mål framför sig.

Liverpool svarade dock snabbt och fick tre minuter senare en frispark strax utanför motståndarnas straffområde. Luis Suarez skruvade bollen läckert runt City-muren och satte sitt första mål i Premier League denna säsong via den högra stolpens insida. Pool kunde - och borde troligen - ha utökat ledningen vid ett par chanser därefter men ytterligare en försvarsmiss skulle bli avgörande.

Skrtel skulle spela tillbaka bollen till Reina med tio minuter kvar men hann inte se att Carlos Tevez fanns i en lysande position. Argentinaren snappade upp misstaget, rundade keepern mellan stolparna och kvitterade lite smått oförtjänt för City.

I nästa match kommer skotska Hearts till Anfield för returmötet av play off-matchen till Europa League på torsdag. Kommande söndag är det dags för ytterligare en stormatch på hemmagräs när Arsenal står för motståndet.