Gerrard: Vinsten var för de 96

Bild till nyheten Gerrard: Vinsten var för de 96
Liverpoolkaptenen Steven Gerrard kan nu förbereda sig för att leda Liverpool på Wembley en tredje gång under årets säsong, sedan Andy Carroll nickat Liverpool till final med sitt 2-1-mål i matchens slutskede. Dagens seger ville Captain Fantastic dock tillägna de 96 supportrar som aldrig återvände från Hillsborough 1989.

Imorgon är det 23 år sedan 96 supportrar till Liverpool Football Club åkte för att se en fotbollsmatch - men aldrig återvände. Den svartaste dagen i Liverpools historia uppmärksammas på sedvanligt vis med minneshögtid på Anfield och dagens seger tillägnas de som dog, och dess nära och kära, av Liverpool-kaptenen Steven Gerrard. 

"Dagens vinst tillägnas alla de familjer och människor som på något sätt har lidit sedan dagen av Hillsborough-katastrofen. Detta var för dem", förklarade Gerrard till klubbens hemsida efter matchen.

"Alla i klubben - såväl spelare som ledare - kommer att vara på Anfield imorgon för att visa vårat stöd och respekt. Att få ära de avlidna med en vinst som denna är verkligen underbart", fortsatte han. 

Han talade också om äran att åter komma att få leda Liverpool i en final på Wembley.

"Det är alltid otroligt stort att få leda Liverpool i stora matcher. Finaler är alltid stora och att spela på Wembley är alltid stort.

"FA Cupen är väl i all ärlighet kanske lite större än Ligacupen, så det kommer bli ännu en underbar dag när vi reser hit igen.

"Oavsett om vi får möta Tottenham eller Chelsea så är jag övertygad om att det kommer bli en minnesvärd dag för allihopa", avslutade kaptenen.


* De båda kaptenerna - Steven Gerrard och Phil Neville - med blommor till Hillsborough Family Support Group inför matchen.

May we never forget - Justice for the 96!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer