Stolt Gerrard som leder laget på lördag

Bild till nyheten Stolt Gerrard som leder laget på lördag
Det är en stolt lagkapten som ser fram emot att leda ut sitt Liverpool sida vid sida med Everton inför ett fullsatt Wembley på lördag.

Det är är hela 23 år sedan som Liverpool och Everton senast möttes på Wembley och trots erfarenhet av dubbla Champions League-finaler, FA Cup-finaler och så sent som i februari en Carling Cup-final på samma arena, menar Steven Gerrard att lördagens uppgift blir något alldeles, alldeles extra. 

"Det är en stor dag i min karriär och en stor dag för hela Liverpool som stad", förklarade han för Liverpools officiella hemsida.

"Det är en enorm match mellan två lag som gjort det fantastiska bra i turnerningen hittills. Det var väldigt länge sedan lagen fick chansen att mötas på Wembley, så låt det bästa laget vinna nu bara.

"För supportrarna blir det såklart också något alldeles extra", fortsatte kaptenen.

Under årets säsong har Liverpool redan hunnit med att besegra Everton två gånger om. Först på Goodison Park i höstas - sedan Gerrard blivit inbytt och Andy Carroll och Luis Suarez avgjort med vars ett mål - och sedan för bara några veckor sedan när Steven Gerrard noterade ett första derby-hattrick på Anfield sedan Fred Howe, 1935. 

"Kommer vi upp till nivån vi haft i de två tidigare mötena kommer vi såklart att ha en bra chans", erkände Gerrard. 

"Vi har slagit dem två gånger redan och om vi inte stressas för mycket av omständigheterna och det faktum att det är en väldigt stor match tror jag vi kan klara det igen. 

"Vi ska nog inte tänka för mycket på att det är Wembley och Everton - utan försöka se det som vilken match som helst istället. 

"Att kunna ta Liverpool till ännu en final denna säsongen vore en fantastisk upplevelse", avslutade han.


* ...dags att sänka Everton igen!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer