Liverpool avancerade till nästa runda efter storseger

Bild till nyheten Liverpool avancerade till nästa runda efter storseger
6-1-seger varav tre självmål, en straffmiss och en naken man på planen - det hände mycket när Liverpool och Brighton drabbade samman i åttondelsfinalen utav FA-cupen på Anfield i eftermiddag. Carroll och Suarez målskyttar.

Steven Gerrard, Andy Carroll och Luis Suarez gjorde sitt första framträdande tillsammans från start i Liverpool-tröjan. Redan efter fem minuters spel satte Martin Skrtel ledningsmålet med en snygg nickskarv från Steven Gerrards hörnspark.

Brighton ville dock annat - i början av matchen - och kvitterade genom en raket från Kazenga LuaLua på frispark lite mer än tio minuter därefter.

Ett par minuter innan halvtidsvilan gjorde gästerna ett självmål genom Liam Bridcutt. En tilltrasslad situation i Championship-lagets straffområde resulterade tillslut i att bollen styrdes in via Bridcutt.

Liverpool och i synnerhet Andy Carroll höjde tempot ett par växlar till den andra halvleken. Stewart Downing slog bollen snett-inåt-bakåt till Carroll som krutade in 3-1 för Pool efter 57 minuter. Liam Bridcutt gjorde sitt andra självmål i matchen innan hans lagkamrat Lewis Dunk tog över showen med ett fantastiskt självmål. Försvararen kickade på egen hand in bollen i egen bur till 5-1.

Luis Suarez har haft ett par känslosamma månader och fick ta hand om straffsparken som Dirk Kuyt säkrat med tio minuter från fulltid. Det stod nästan skrivit i stjärnorna att uruguayanen skulle missa - vilket han gjorde.
Men fyra minuter senare skulle 'El Pistolero' få näta, mycket tack vare sin anfallskollega Andy Carroll som vackert nickade vidare bollen. Suarez gjorde sitt första mål i FA-cupen.

The Reds besegrade Brighton utan några större problem och med bud på fler mål. Matchen avslutades med att en man sprang in naken på planen. Kanske var det kattens husse?

Liverpool avancerade därmed till kvartsfinalerna av FA-cupen där Tony Pulis' Stoke City väntar inför ett fullsatt Anfield. Skulle laget lyckas vinna även den matchen kan Kenny Dalglish och hans mannar packa väskorna på nytt och bege sig till nationalarenan Wembley för andra gången denna säsong.