Carra: "Det finns inga lätta matcher"

Bild till nyheten Carra: "Det finns inga lätta matcher"
Jamie Carragher bryr sig inte om att Liverpool är storfavoriter till att slå ut Brighton i FA-cupen. Vice-kaptenen har lärt av tidigare cuperfarnheter att det inte finns några lätta matcher i FA-cupen.

Liverpool möter Brighton på Anfield i den femte runda av FA-cupen. Kenny Dalglish mannar har en god chans att kunna nå kvartsfinal men Jamie Carragher säger att han och hans lagkamrater inte kommer att ta lätt på uppgiften.

Det finns inga lätta matcher i FA-cupen. Det kan jag säga för jag vet vilka lag som har slagit ut oss tidigare genom åren,” säger Jamie Carragher till Liverpoolfc.tv.

Vi har haft ett par dåliga resultat mot lag från de lägre divisionerna, men det är det som gör FA-cupen till vad den är. Det är det som är det stora med att vinna den, du har lyckats undvika fallgropen på vägen.

Det skulle vara bortkastat att åka ut nu efter det att vi slog ut Manchester United i föra omgången. Det är en stor match för oss. Eftersom om vi vinner så når vi kvartsfinal. Och skulle det sen även gå vägen där så är du på Wembley (semifinalerna spelar på Wembley).”

Carragher har två guldmedaljer från cupen men har även fått känna på att bli utslagen av lag som Crystal Palace, Barnsley och Reading.

Lagen från de lägre divisionerna har inget att förlora när de kommer till Anfield, och kan spela därefter. Det känner ingen rädsla eller fruktan. För åker de ut är det precis vad alla förväntat sig. De har inget att förlora, men vi är vana vid det. De flesta lagen vi möter på Anfield har samma inställning. Det är alltid press på oss att prestera på hemmaplan, och så ska det vara.”

Liverpool besegrade Brighton med 2-1 i Carling Cup på Amex Stadium efter mål av Craig Bellamy och Dirk Kuyt.

Vi har vunnit över dem tidigare. Det kommer förväntas av oss att vi vinner på Anfield, men det kommer uppriktigt sagt inte att bli lätt.

Fotbollen de spelade var enastående för ett lag på den nivån. Du förväntar dig normalt sätt inte det, Gus Poyet och hans manskap ska ha en stor eloge för arbetet de har lagt ner.

Jag kommer ihåg att de låg i toppen av tabellen då. Jag tror inte att de ligger riktigt lika bra till nu som då. Förhoppningsvis kan det bli lite lättare för oss. Det kommer att bli en tuff match precis som när vi mötte dem i Carling Cup. De är ett bra lag som håller fint i bollen, och det är något som vi ska sätta stopp för på Anfield.

Liverpool har imponerat så här långt i cuperna denna säsongen. Anfield-klubben är i final i Carling Cup på bekostnad av Manchester City, och en plats i den femte rundan av FA-cupen säkrades efter det att man slog ut Manchester United med 2-1. Vad är orsaken till Liverpools framgångar i cuperna?

Jag vill säga att det är managerns för att han har ställt upp med ett starkt lag redan i inledningen av Carling Cup och visat cuperna den respekt som de förtjänar. Vi är i final och det är välförtjänt med tanke på respekten som vi visat upp. FA-cupen har bara börjat. Vi har redan slagit ut Manchester United, en stor match för oss, och Oldham med 5-1 men resultatet speglar inte riktigt matchbilden.”

Jamie Carragher var en del av det Liverpoollag som vann de båda cuperna och tog hem den historiska cuptrippeln 2001. Försvararen menar dock att det är förtidigt att drömma om en dubbel, men att det finns likheter nu med säsongen 2000/01.

” Likheten är den att vi även då gjorde det bra i cuperna. Vi hade även en extrabonus med UEFA-cupen den gången. Den säsongen var vi inte i närheten av att vinna ligan, men vi utmanade om topp tre och fyra placeringarna precis som nu.

”Cuperna är de som blir viktiga när du inser att du inte kommer att kunna vinna ligan. Det är väldigt viktigt för klubben, speciellt nu när det var längesedan som vi vann en trofé.

Strax efter det att Brighton-matchen är avklarad riktas all fokus mot att vinna den första trofén sedan 2006, när Cardiff väntar på Wembley i finalen av Carling Cup.

”Det är viktigt att ha med sig en seger i ryggen när du går in i en final. Vi är fortfarande med i FA-cupen. Förhoppningsvis kan vi vinna Carling Cup, men just nu är den lagd åt sidan för vi siktar på att fortsätta i FA-cupen och ha något att se framemot även i slutet av säsongen.”


*Brighton imponerade stort i föra omgången med att slå ut Newcastle. Men denna gången ska Will Buckley inte få jubla!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer