Tre raka torskar på Old Trafford

Bild till nyheten Tre raka torskar på Old Trafford
Statistiken visar att Liverpool har förlorat de tre senaste matcherna på Old Trafford. Men å andra sidan har laget mäktat med att besegra de flesta storlagen på bortaplan den här säsongen.

"The Reds" har spelat oavgjort i hela åtta av tolv hemmamatcher i ligan den här säsongen. Alltså endast fyra hemmasegrar och 16 tappade poäng på normalt fruktade Anfield.

Man måste tillbaka ända till 1970/71 för att hitta fler oavgjorda på Anfield. Den gången spelade Liverpool oavgjort i 10 av 21 hemmamatcher.

Mot Spurs i måndags blev Liverpool det första laget i den engelska högstadivisionen att spela oavgjort i minst åtta av sina tolv första sedan 1980/81 då Manchester United hade en samma statistik. Den gången slutade United på åttonde plats i tabellen.

Liverpool har plockat 20 poäng på Anfield och 19 poäng på bortaplan. Ifjol tog Liverpool 40 poäng på hemmaplan och 18 på bortaplan - på hela säsongen. Liverpool är också det lag i PL som har sämst utdelning på sina målchanser den här säsongen. Endast cirka 9 % av chanserna resulterar i mål.

Optimisterna pekar dock på att Liverpool är obesegrade på hemmaplan den här säsongen och att man bara har förlorat en av de senaste 60 matcherna på Anfield då Kenny Dalglish har lett laget.

Men det är på bortaplan som Liverpool har imponerat mest, med segrar borta mot Chelsea i både ligan och ligacupen, de har besegrat Man City borta i ligacupen och även två bortasegrar mot Arsenal och Everton i ligaspelet.

Det är siffror vi gärna lutar oss emot inför besöket på Old Trafford på lördag...

Källa: Liverpool Daily Post


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer