Inför Wolverhampton - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför Wolverhampton - Liverpool FC
Efter en hektisk vecka har Liverpool klarat sig ur den med bravur. Först slog man ut Manchester City ur Carling Cup och därmed blev klara för att spela final på Wembley mot Cardiff. Sedan 3 dagar senare så var Manchester Uniteds tur att åka på däng då Agger och Kuyt skickade ut United ur FA Cupen.

Men nu är det inte någon cup som skall spelas utan det är tillbaka till Premier League igen för de röda och det är bortamatch mot Wolves som står på agendan. Förra mötet på Molineux Stadium slutade med en seger för de röda och resultatet slutade med 0-3. Målen gjordes av de nuvarande Chelsea spelarna Torres och Meireles.

Head-to-head: Liverpool – 50, Lika – 17, Wolves - 35

Wolverhampton

För tillfället så håller sig Wolves under nedflyttningsstrecket, på en 19 plats för att vara mer exakt. Visserligen så ligger man endast 1 poäng under strecket då både Blackburn ligger på samma poäng som de gula och att Bolton ligger ett poäng före.

McCarthys pojkar har inte visat upp någon vackrare fotboll under säsongen och man har inte fått målen med sig heller. Wolves har nu spelat 10 matcher utan vinst i både liga och cup spel. Senaste man vann var det Sunderland som var på besök på Molineux Stadium och man lyckades att knipa tre poäng efter en 2-1 vinst. Dock så har man lyckats med konststycket att spela lika mot både Arsenal och Tottenham borta under denna period.

Av de 18 poäng som man har lyckats att skrapa ihop under säsongen så har 11 utav dessa kommit på hemmaplan. Trots att man ligger så passa långt ner i tabellen som man gör så ligger man dock något högre i hemmatabellen, där ligger man på en 15e placering. Av 11 matcher spelade på Molineux så har man vunnit 3 st matcher och spelat lika 2 gånger.

Även ifall laget inte riktigt går särskilt bra i ligan så är det i alla fall en spelare som har visat framfötterna och det är Steven Fletcher som ligger på en delad 7e plats i skytteligan med 9 fullträffar.

Spelare som Wolves inte kan ta med sig till matchen är Karl Henry som i den senaste omgången mot Aston Villa drog på sig ett direkt rött som gör att han är avstängd i 3 matcher. Jamie O´Hara och Jody Craddock är tveksamma till spel då de båda är på väg tillbaka från skador.

McCarthy inför matchen

”Jag vet att Liverpool ville spela matchen på onsdag. De frågade mig om det, men jag sa inte en chans.”

”Vi ska till QPR på lördag, så varför skulle jag vilja spela en dag senare? Jag vill ha så mycket tid som möjligt till båda matcherna, men jag förstår Liverpools önskan.”

”Kenny frågade mig eftersom de kanske skulle kunna göra något under transferfönstret och det förstod jag. Kenny förstod dock min anledning till att vi inte önskade att flytta matchen.”

Wolves sex senaste  matcher

Aston Villa (H)   2-3

Birmingham (H) 0-1

Tottenham (B)   1-1

Birmingham (B) 0-0

Chelsea (H)       1-2

Bolton (B)         1-1

Trolig startelva enligt skribenten

Hennessey; Foley, Johnson, Berra, Ward; Milijas, Frimpong, Kightly, Edwards, Jarvid; Fletcher

Liverpool FC

Att det skulle finnas ett lag med store självförtroende i England just nu än Liverpool är svårt att tro. Tyvärr är det väldigt svårt att mäta självförtroende men vad man kan mäta är framgång i vunna matcher och avancemang i turneringar och det är någon Liverpool verkligen har vind i seglet med.

Förra veckan kvalificerade man sig för final i Carling Cup genom att slå ut Man City i semifinalen och sedan på lördagen kom Man United på besök på Anfield i FA cupen och även där avancerade man sig till nästa omgång efter en 2-1 vinst.

Tyvärr har man inte sett ett Liverpool som levererar på samma sätt i ligan då man har fortsatt problem att spela mot de ”sämre” lagen, med all respekt mot dessa. Förra matchen man spelade var mot Bolton på bortaplan. Vid det tillfället så låg Bolton sist i serien men de lyckades ändå vinna på Reebok med hela 3-1.

Efter matchen var en viss Mr. Dalglish rosenrasande. Han gick ut i media och total sågade lagets inställning ute på plan och att ifall man fortsatte med en sådan här inställning så kanske man inte hade i klubben att göra överhuvudtaget.

Man pratade om att spelarna hade huvudet och fokus på nästa match mot City redan och det var svårt att hitta motivation. Men sågningen gav effekt, uppenbarligen, mot de stora lagen. Imorgon (läs tisdag) skall vi få reda på ifall denna motivation håller även mot de ”mindre lagen.”

I sjuk stugen ser det ut som att Gerrard har gjort comeback. Under matchen blev Gerrard utbytt mot Bellamy, vilket många tyckte var konstigt, och det har ryktats om att det var en mindre lårskada som han kände av. Det är något oklart ifall han kommer medverka mot Wolves. Spearing sägs vara tillbaka, han kunde varit med mot United i helgen men man valde att vila honom en match till för säkerhetsskull. Sedan har vi tyvärr kvar Lucas utanför planen med sin långtidsskada.

Dalglish inför matchen

”Vi har 16 liga matcher kvar, vi har en cup final på Wembley och vi är i den femte rundan i FA cupen hemma mot Brighton – vi har mycket kvar att spela för denna säsong.”

”Att kvalificera oss för Champions League är ett utav våra mål. Vi kommer att göra vårt bästa för att göra så mycket som vi bara möjligen kan och göra det så bra för alla som vi kan.”

“Du ser aldrig Mick McCarthy´s lag lägga sig ner och låta dig köra over dem, så vi vet vad vi kommer att möta.”

”De hade en riktigt stark andra halvlek mot oss senaste hemma på Anfield.”

Trolig startelva inför matchen

Reina; Enrique, Agger, Skrtel, Kelly; Spearing, Adam, Downing, Kuyt; Bellamy, Carroll

Övrigt

Matchen visas på Viasat Extra och sändningen börjar 20.45. Du kan även streama matchen och för att få hjäp med etta så kan ni gå in på vår streamguide här på hemsidan.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer