Längre intervju med Stevie efter matchen

Bild till nyheten Längre intervju med Stevie efter matchen
Efter att Liverpool igår kväll säkrat sin första final sedan 2007 och sitt första besök på Wembley sedan 1996 var det en mäkta stolt kapten som, efter att ha firat med killarna i omklädningsrummet, tog sig en längre pratstund med klubbens officiella hemsida efter matchen.

Steven Gerrard kommer nu alltså att få leda sitt Liverpool på Wembley för första gången i sin karriär och 31-åringen ser redan fram emot matchen. Samtidigt vill han att klubben och fansen ser proffessionellt på uppgiften och inte tar ut något i förskott - även om det är ett lag från en lägre division som man kommer att ställas mot, Cardiff. 

"Verkligen all beröm till killarna för sin insats hittills, men snacket är redan tydligt i gruppen - jobbet är inte slutfört ännu. Vi ska såklart vinna finalen också", inledde Stevie med att förtydliga.

"Vi lär ju segla upp som massiva favoriter inför matchen, precis som Arsenal gjorde mot Birmingham ifjol till exempel. Men det är trots allt fotboll vi spelar, så allt kan hända. (Birmingham vann den gången, reds anm).

"För Cardiff kommer det verkligen att vara den största matchen i många av spelarnas karriärer, så det gäller att våran inställning är minst lika bra. Går vi ut och spelar på den höga nivå som jag vet att vi behärskar är jag övertygad om att vi kan gå hela vägen och lyfta pokalen", spådde Gerrard. 

För kaptenen blir det första gången han leder Liverpools röda styrka ut på Wembley och dessutom första gången sedan 2007 som han tar sitt lag med sig ut till en final, för kaptenen har det varit en alldeles för lång väntan:

"Det var alldeles för längesedan den här klubben spelade en stor final - så att äntligen vara där är helt fantastiskt!

"För min egen del kommer det att vara en stor dag. Jag har lett ut laget i Cardiff (Millennium Stadium), men att få kliva in på Wembley med Liverpool kommer att vara ett fantastiskt ögonblick", längtade Captain Fantastic. 



Högst bidragande till att det nu äntligen blir en final på Wembley var såklart också gårdagens Man of The Match - Craig Bellamy. Den 32-årige walesaren kom gratis från Manchester City och med sitt åttonde mål för säsongen säkrade han Liverpools plats i finalen - när han utjämnade till 2-2. För Steven Gerrard för Bellamys säsong tankarna tillbaka till Gary McAllister, som inför 2000/2001 anlände till Liverpool gratis och sedan hjälpte klubben till hela fem titlar under säsongen:

"Craig har varit enastående sen han kom tillbaka till klubben. Han är ett sant proffs som jobbar och sliter varje sekund. Oavsett om det är träning eller match.

"Ikväll (läs: igår) var han ett hot hela matchen. Han attackerar dig så fort du mister lite skärpa och är du lite långsam med bollen har du honom i bakhasorna direkt. Han jobbar och sliter på allt. Man hör folk jämföra honom med Gary McAllister och jag är övertygad om att Craig kan hjälpa oss till lika stora saker som Gary Mac gjorde om han bara fortsätter så här", berömde kaptenen.

Gerrard hade såklart också några lovord över till fansen efter matchen:

"Vi visste redan när vi fick med oss ett bra resultat från bortamatchen att det skulle bli en magisk kväll ikväll (läs: igår) - och det blev det verkligen.

"För vår del handlade det såklart om att lyfta vårt spel från den usla Bolton-matchen, men att samtidigt ha hela Anfield i ryggen under 90 minuter betydde otroligt mycket.

"Det var verkligen som en Champions League-kväll och stämningen var helt fantastiskt. Det är för kvällar som denna som spelare skriver på för Liverpool. Det är inte på många platser i världen du kan få uppleva det här. Många av de nya killarna sitter alldeles översvämmade av känslor i omklädningsrummet just nu", avslutade Stevie.  

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer