Suarez ber om ursäkt

Bild till nyheten Suarez ber om ursäkt
Luis Suarez ber om ursäkt för att ha använt ordet "negro". Spelaren poängterar att han endast använde ordet en gång och aldrig på något nedvärderande sätt.

Luis Suarez har blivit dömd skyldig av FA efter att ha uttalat sig rasistiskt mot Manchester Uniteds försvarare Patrice Evra när lagen möttes den 15:e oktober. FA:s oberoende kommitté påstar att Suarez använde ordet sju gånger inom loppet av tio minuter. Uruguayanen menar dock att han endast använde ordet en gång, och ber om ursäkt för att det har uppfattats som kränkande.

Jag berättade för kommissionen att jag endast använde ett ord på spanska vid ett tillfälle. Jag klargjorde även för panelen att jag aldrig mer kommer att använda det ordet på en fotbollsplan igen. ” Sa Suarez till Daily Mirror.

Jag använde aldrig ordet på ett nedvärderande sätt. Men det har uppfattats som kränkande och därför vill jag be om ursäkt.”

Suarez önskar nu att få ta sitt straff på ytterligare sju matchers avstängning och sedan lägga allt detta bakom sig. Han kommer ut med ursäkten med hopp om att folk ska förstå att han aldrig använde ordet med någon rasistisk baktanke mot Evra.

Liverpool erkänner även att de har agerat fel i fallet. De förstår att spelaren aldrig borde ha använt ordet och har accepterat straffet för att skapa lugn och ro och få det hela överstökat.

Det finns fortfarande en känsla i Liverpools ledning att man har begått ett misstag, och en representant från klubben menar att man kanske var för naiva i sitt försvar av Suarez. Men klubben står fast vid att man tycker att spelaren har blivit orättvist uthängd på grund av den disciplinära processen i en så allvarlig fråga som rasism.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer