Blir det femte raka mot Rovers?

Bild till nyheten Blir det femte raka mot Rovers?
Det är imorgon dags för den klassiska "Boxing Day"-omgången av Premier League och för Liverpool väntar hemmamöte på Anfield mot Blackburn Rovers - ligans ohjälpliga jumbo.

Utan att överdriva är det som klara favoriter Liverpool går ut till morgondagens match. Utöver att Blackburn Rovers ligger sist i hela ligan, med endast 10 inspelade poäng, har "The Reds" alltså dessutom vunnit de fyra senaste ligamötena mot just Rovers hemma på Anfield.

Förra säsongen slutade mötet 2-1 till Liverpool i en match där Soto Kyrgiakos bl.a. noterades för sitt sista mål i den röda tröjan - med en kraftfull nick - och i övrigt också stod för en strålande insats i luftrummet. Blackburns mål gjordes av ingen mindre än Jamie Carragher, genom ett snöpligt självmål, medan Liverpools andra för dagens gjordes av Fernando Torres.

Däremot har Liverpool haft det svårare på Rovers hemmaarena Ewood Park genom åren och förra säsongen förlorade vi med 3-1, i en match som kom att bli Roy Hodgsons sista. Efter att ha legat under med 3-0 reducerade Steven Gerrard till 3-1, innan han strax därefter missade en straff som kom att bli nådastöten för Hodgsons tid i klubben.

Totalt sett i Premier League har Liverpool vunnit 16 av 34 möten mot Rovers.

På 17 hemmamöten har man dock bara förlorat en gång, medan man vunnit 11 matcher och fått ett kryss med sig från 5.

Skulle Maxi Rodriguez komma att delta i morgondagens match skulle det betyda argentinarens 50:de ligamatch för klubben.

Liverpools största vinst mot Rovers är 4-0, något man lyckats med 4 gånger. Senast var på påskafton 2009 då en viss spanjor med blont hår stod för ett drömmål med en volley från utkanten av straffområdet. 

För Jonjo Shelvey kan det bli en speciell match ifall han får speltid, det var nämligen i samma match ifjol som han gjorde sin ligadebut för LFC - när han byttes in från avbytarbänken.

Även Steven Gerrard kan minnas tillbaka på att ha gjort sin Premier League-debut mot just Rovers. Året var 1998 och Captain Fantastic kom också in från avbytarbänken. 

Noterbart är att hela trion; Andy Carroll, Charlie Adam och Stewart Downing gjorde mål mot just Blackburn ifjol. Då för Newcastle, Blackpool och Aston Villa.

Skulle Liverpool hålla nollan i morgondagens möte blir det första perioden sedan februari, då LFC håller nolla i fyra raka matcher. 

Generellt har Liverpool annars ligans bästa försvar också, med endast 13 instläppta mål på 17 matcher.

På åtta bortamatcher hittills har Rovers inte lyckats knipa en endaste trepoängare. Deras totala poängskörd, utav 24 möjliga poäng, är endast blygsamma 4 poäng. Poäng man inkasserat genom 4 kryss.

Lite komiskt är också att enda gången Blackburn besegrat Liverpool i Premier League, 1993, var det en viss Kenny Dalglish som coachade Rovers. Denna säsong vann även laget Premier League, hänförda av den levande Liverpoollegenden. 

Formen är ju dock, som antagligen förståtts av ovan statistik, desto sämre nu och på de 20 senaste matcherna har laget bl.a. inte lyckats att hålla nollan. Senast man hade en så dålig defensiv var under 1931, då man gick 27 matcher utan att hålla nollan.

Summa sumarum; Vi ska verkligen kunna hoppas på 3 poäng imorgon.   


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer