Bild till nyheten Liverpool B - Sunderland B 5-1
Liverpools reservlag fick in en riktig femetta på Sunderland på akademin i eftermiddags.
Jay Spearing och inhoppande Nathan Eccleston (som just återvänt efter låneuppehåll i Rochdale) gjorde två vardera och Sebastian Coates öppnade målfesten.
Matchen övervakades av Kenny Dalglish och Steve Clarke.

Reservlaget ställde ett starkt lag på benen med A-lagsaktuella Flanagan, Coates, Wilson och Spearing i startelvan mot Sunderland på akademin i Kirkby. Matchen startade kl 15 svensk tid.

Liverpool fick dessutom en pangstart då Sebastian Coates nickade in 1-0 från nära håll efter en Suso-hörna från höger redan i den 2:a minuten. Sunderland ryckte upp sig nästan omgående och kämpade för en kvittering, men då kontrade Liverpool och gjorde 2-0 i den 14:e minuten. Jay Spearing klämde till från 25 meter och bollen hamnade lågt nere i målvaktens vänstra hörn.

Lille Spearing låg också bakom trean strax innan paus, framspelad av Suso. Först ett nytt långskott som målvakten räddade. Adam Morgan var framme på returen, men bollen hamnade sedermera hos Spearing igen som den gången inte gjorde något misstag och placerade in bollen från 9-10 meter.

Liverpool tog kommandot även i upptakten av andra, men det var Sunderland som var närmast då Adam Reed prickade ribban i 57:e minuten. Coates rensade undan returen.

Några minuter senare kom Sterling loss, frispelad av Adorjan, men lyckades inte ta sig runt målvakten som lyckades toucha undan bollen.

I den 69:e minuten var det ytterst nära 4-0 då Coady spelade ut till en framstormande Flanagan (lurade offsidefällan) och slog ett inlägg mot bortre stolpen där Sterling dök upp och sköt utanför.

Istället reducerade Noble till 3-1 på straff i den 81:a minuten, sedan Coates fällt Lynch.

Liverpool replikerade dock i den 86:e minuten då inhopparen Nathan Eccleston avslutade kallt, helt ensam med Sunderlandkeepern, framspelad av Suso.

Eccleston (bilden) fastställde också målkalaset på övertid, då han forserade förbi en mittback och placerade bollen förbi den utrusande målvakten.