Mölby vill se Hendo centralt

Bild till nyheten Mölby vill se Hendo centralt
Att Jordan Henderson inte funnit sig till sin fulla rätt på Liverpools mittfält är väl knappast en underdrift - och mot Swansea för en dryg vecka sedan fick han lämna planen redan i halvtid för att ge plats åt Dirk Kuyt. En som dock rider ut till ynglingens försvar är förre storspelaren Jan Mölby, som själv minns hur det var att anpassa sig till ett nytt lag och spel när han kom till Liverpool.

"Jag minns själv hur det var att komma till en ny klubb (Liverpool, reds anm) och det var inte lätt för mig att anpassa mig direkt. Det tog väl i själva verket nästan ett år innan jag kände att jag verkligen hade kommit till rätta och mycket föll också på plats när Steve McMahon anlände för att spela bredvid mig", skriver Mölby bland annat i sin kolumn för Liverpool Echo. 

Han fortsätter sedan med sina tankar kring Liverpools bristande presspel från mittfältet och fördjupar sig något i Jordan Hendersons framtid;

"Inledningsvis så krävs det ju ingen expert för att kunna se att matchen mot Swansea var ett riktigt bottennapp - och för mig handlar det till stor del om att mittfältet saknade förmågan att sätta press på sina motståndare.

"Swansea fick alldeles för mycket utrymme på mittfältet och det var ganska uppenbart att framförallt inte Jordan Henderson, eller för den sakens skull Charlie Adam, kom till sin rätt i ett rakt 4-4-2-spel. Eller ja, hur "rakt" ett spel nu kan vara när Luis Suarez ständigt har en fri roll.  

"Men jag tycker verkligen det är en synd att vi slänger ut Jordan till höger på mittfältet, för det är verkligen uppenbart att han inte fungerar där och han ser faktiskt ganska vilsen ut.

"Han är en spelare som ska få spela mycket boll i ett högt tempo, pressa motståndarna och kunna utnyttja sina briljanta kunskaper till att handla instinktivt på planen - egenskaper som kan utnyttjas i en central roll helt enkelt. Så det är där han måste få chansen. 

"Jag är också övertygad om att hans tunga prislapp på £20 miljoner påverkar honom, vare sig han vill erkänna det eller inte. Men när man går för de pengarna finns det helt enkelt mycket att leva upp till, så är det bara. 

"Men vi ska ha i åtanke att han är en ung och talangfull kille. Även om han i nuläget kan se lite vilsen ut så finns där massvis med tid för honom att utvecklas och kunna bevisa sig värd pengarna", avslutar Mölby.


* Håller ni med Mölby? Dags att ge Hendo chansen centralt...

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer