Kelly målskytt för "The Young Lions"

Bild till nyheten Kelly målskytt för "The Young Lions"
Martin Kelly och Jordan Henderson (Kapten) spelade hela EM-kvalmatchen mellan England U21 och Island U21 i Colchester igår och utöver att Martin Kelly kunde notera sig i målprotokollet stod även 'Hendo' för en assist i 5-0 vinsten. U-19 gänget; Jon Flanagan, Adam Morgan, Andre Wisdom och Conor Coady var också i farten igår - likt Lucas Leiva för Brasilien.

Det var alltså främst Liverpools "framtid" som var i farten redan igår och för U21-killarna Martin Kelly och Jordan Henderson var det en riktigt trevlig kväll på jobbet. Laget tog sig an Island på Weston Homes Community Stadium i Colchester och EM-kvalmatchen slutade med en förkrossande 5-0-seger.

1-0-målet kom genom Watford-anfallaren Marvin Sordell, efter att Jordan Henderson tagit sig runt på högerkanten. 2-0 fyllde sedan Martin Kelly på med i den 58'e minuten när han från sin mittbacksposition klev upp i banan och distinkt tryckte in bollen bakom den isländske målvakten. Målet kan tillsvidare ses genom denna länken (då jag inte har tekniken för att lägga in klippet direkt i artikeln).

Efter Kellys mål tappade sedan Island hoppet om att kunna knipa en poäng - och istället rann det iväg till hela 5-0 å engelsmännens favör.

Inför hela 16 923 åskadare på Amex Stadium (i Brighton) spelade också U19-landslaget match igårkväll - och det fantastiska antalet åskådare till trots så rörde det sig endast om en träningslandskamp mot Danmark.

I startuppställningen för England noterades hela fyra Liverpoolspelare och mittfältsgeneralen Conor Coady hade dessutom förärats med kaptensbindeln. Just Coady fick dock kliva av redan i paus, medan Adam Morgan fick 72 minuter i en roll som vänsterytter. 'Flanno' och Andre Wisdom spelade däremot 90 i backlinjen.

Tyvärr mäktade ingen av Liverpoolspelarna med att noteras i målprotokollet (något förvånande för en kille som Adam Morgan) utan istället var det West Hams Jordan Bell som stod för matchens enda mål i den 80'e minuten.

Slutligen var också Lucas Leiva 'in action' igårkväll när Brasilien spelade en uppvisningslandskamp mot Gabon (på vad som dessvärre ska ha varit en usel gräsmatta) där brassarna dock kunde se sig segrande ur striden med 2-0, efter mål av Sandro och Hernanes. För Lucas del blev det en dryg halvtimme på plan, efter att han blivit inbytt i den 62'e minuten.

* Martin Kelly. Mittback i landslaget, så också i Liverpool eller?