Minst med mål när Liverpool lirar

Bild till nyheten Minst med mål när Liverpool lirar
På 11 ligaomgångar har det bara gjorts 24 mål i Liverpools matcher - både för och emot. Det är sämst i hela Premier League.

Närmast följer grannklubben Everton (26 mål), men de har å andra sidan bara spelat tio matcher.

Totalt sett har det producerats 49 mål när Manchester City spelar, 44 mål i Boltons matcher (de flesta är dock baklängesmål) och 44 för Arsenal.

Liverpool har gjort 14 mål på dessa 11 matcher, vilket ju är ett bevis på att laget har uppenbara problem med att omsätta sina chanser till mål. "The Reds" har dock överlägset flest avslut i målramen; 11 stycken. 

En viktig poäng i sammanhanget är att de 10 utespelarna som startade matchen mot Swansea tillsammans bara har gjort 91 Premier League-mål på hela 1075 matcher. Tar man dessutom bort fyrbackslinjen har de sex återstående spelarna bara gjort 75 mål på 592 matcher!

Faktum är att inhopparna mot Swansea, Craig Bellamy och Dirk Kuyt, har gjort fler Premier League-mål tillsammans än hela starelvan! Skadade Steven Gerrard har faktiskt ensam bara sex färre gjorda mål än hela startelvan mot Swansea.

Även om det inte har varit någon stor säsong för "clean sheets" för Pepe Reinas del (Liverpool har hållit nollan i fyra av 11 matcher) så är det bara Manchester United och Swansea som har fler matcher utan baklängesmål. Newcastle är dessutom det enda laget som släppt in färre än Liverpool.

Av de 14 poäng som Liverpool har samlat ihop hittills, har man förlorat nio efter att man släppt in endast ett mål.

Hög tid att börja snygga till statistiken, alltså!

Källa: liverpool.no


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer