Liverpool i "poppy-tröjor" idag

Bild till nyheten Liverpool i "poppy-tröjor" idag
Då det nästa helg inte är några matcher i Premier League (pga landskamper) kommer Liverpool i dagens hemmamatch istället att uppmärksamma och hylla de engelska soldater som satt sina liv som insats för nationen - vilket annars görs i en landsomfattande aktion nästa helg, då man firar "Remembrence Weekend" på de brittiska öarna.
Detta görs med en broderad "poppy" på matchtröjorna.

Ni har antagligen hört talats om det och ni har med stor sannolikhet sett den på matchtröjor under förra helgen - eller möjligtvis när Liverpool mötte Stoke borta i ligan ifjol - men idag är det alltså dags igen, för matchtröjor broderade med "poppy"-märket. 

"The Poppy Appeal" är en riksomfattande aktion för att samla in pengar och uppmärksamma de soldater och krigsveteraner som satt livet som insats för den engelska nationen genom åren. Under drygt en månad varje år pågår kampanjen, med sitt slut under nästa helg då man alltså firar "Remembrence Weekend" i England - en helg för att minnas och hylla de som tjänat landet.

 
(Här ses Jordan Henderson i en editerad tröja med "poppyn" inlagd)

Tröjorna Liverpool bär idag kommer man efterföljande också att skänka till The Royal British Legion - för att förhoppningsvis kunna intjäna en god dos med pengar åt ändamålet. 

Mannen på bilden kommenterade också hela projektet till LFC.tv;

"Det är verkligen en ära att få bära en "poppy" på tröjorna under matchen mot Swansea. Att vi sedan ska signera tröjorna och donera dem till ett väldigt gott ändamål gör det hela dessutom ännu bättre.

"Alla i landet har verkligen respekt för de som tjänat oss genom åren och om vi bara kan göra detta lilla för att visa vår respekt till dem - och deras anhöriga - är det såklart något vi bara ska göra. Jag hoppas verkligen att vi dessutom kan få med oss ett riktigt bra resultat i deras ära", avslutade Jordan. 

Det kommer också att hållas en tyst minut på Anfield inför avspark - i minne av de som avlidit i strider för landet. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer