"Evra bör straffas om anklagelserna är falska"

Bild till nyheten "Evra bör straffas om anklagelserna är falska"
Liverpool FC ger Luis Suarez sitt fulla stöd efter att Patrice Evra anklagat honom för rasism under matchen i lördags.
Klubben kontrar med att Unitedkaptenen bör straffas om det visar sig att anklagelserna är grundlösa.

Suarez tillbakavisar kraftigt att han ska ha slängt ur sig rasistiska glåpord till fransmannen. Han kommer också att kämpa för att rentvå sitt namn om FA beslutar sig för att öppna ett "case" i ärendet.

Uruguayanen har också stöd från sin arbetsgivare, Liverpool FC.

"Luis är tydlig med att han inte har sagt något rasitiskt och vi stöttar honom helt och hållet i den här saken", citeras en talesman för klubben.

Enligt seriösa The Guardian kommer det engelska fotbollsförbundet att inleda sin undersökning genom att först prata med Evra, för att försäkra sig om att han vil lägga in ett officiellt klagomål. Enligt Evra ska Suarez ha kallat honom "en nigger" och att han ska ha yttrat det vid "minst tio tillfällen". Suarez insisterar dock på att detta inte stämmer.

Liverpool har accepterat Suarez version och kontrar med att det måste upprättas ett disciplinärende mot Patrice Evra om det visar sig att anklagelserna är grundlösa eller om beskyllningarna dras tillbaka av Unitedbacken. Detta på grund av de allvarliga konsekvenser det skulle medföra om Suarez skulle dömas skyldig.

Evra och Manchester United-managern Alex Ferguson uppsökte tillsammans domaren Andre Marriner efter matchen för att rapportera om vad som sagts ute på planen. Klagomålet hamnade som en följd i domarens matchrapport. Marriner har också informerat fotbollförbundet och Premier League att han först fick kännedom om saken en stund efter matchen.

Enligt The Guardian kan det ligga Evra till belastning att han inte omedelbart tog upp saken om rasism med domaren ute på planen. Tidningen tror också att Evra nästan helt säkert måste få vittnesstöd från sina lagkamrater i Manchester United om han ska kunna gå vidare med ärendet.

Tidningen rapporterar även om att Manchester United inte vill kommentera om det finns vittnen till Evras allvarliga påståenden.

Källa: The Guardian, Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer