Det bästa från Kennys presskonferens

Bild till nyheten Det bästa från Kennys presskonferens
Kenny Dalglish körde som vanligt rävspel med journalisterna huruvida kaptenen Steven Gerrard kommer att starta mot Manchester United eller inte.
Däremot avslöjade han att samtliga spelare i truppen nu är friskförklarade - vilket inte kan ha hänt på åratal!
Managern passade också på att hylla de nya ägarna och jämför dom med de gamla höjdarna som fanns i klubben när han skrev på 1977 - Peter Robinson och John Smith.

Dalglish bombarderades med frågor på dagens presskonferens, som förstås lockade extra stort intresse eftersom det är regerande mästarna och tabellettan Manchester United som vi möter på lördag eftermiddag.

Liverpool har hemmabesegrat rivalerna från Old Trafford tre säsonger på raken.

Här kommer ett utdrag från managerns viktigaste uttalanden:

Om Steven Gerrard spelar från start:

"När Stevie är redo, så är han redo. Vi avslöjar i alla fall inte laget här på presskonferensen. Stevie har gjort tre inhopp tidigare och har tränat fantastiskt bra den senaste tiden. Men vi har valt att matcha honom försiktigt hela vägen och kommer att fortsätta med det. Vi får vänta och se."

Om vad som krävs för att besegra Manchester United:

"Vi måste spela riktigt bra - och ha lite tur också, förstås. De leder ligan och ligger där alla vill ligga. De har satt standarden på ligan och det är upp till oss andra att anta utmaningen. United är en mycket svår motståndare, men jag är säker på att de säger samma sak om oss."

"Vi tror på våra spelare och fokuserar bara på det. Vi vet att vi har spelare som kan skapa chanser för sig själva och om vi kämpar hårt som lag så har vi chansen."

Om möjligheten att minska tabellavståndet vid seger:

"Ja, det finns ett gap på sex poäng och det är upp till oss att minska det. Om jag, spelarna och fansen gör sitt jobb så kan det gå vägen."

Om Liverpool-Manchester United är den största matchen i Premier League:

"Det är en stormatch, men det finns många fantastiska klubbar i den här ligan och det spelas många stora matcher varje helg. Jag vet inte om det är den största, men det är i alla fall en viktig match för oss."

Om att det på lördag är exakt ett år sedan Fenway Sports Group klev in som nya ägare:

"Jag kan bara upprepa vad jag har sagt tidigare: Ägarna har varit fantastiska ända sedan jag klev in som manager i januari. De är otroligt intresserade av den här klubben och de månar om våra supporters. Vi strävar alla åt samma håll och vill uppnå framgångar. De är lika bra som de ledare som fanns här när jag först kom hit 1977, Peter Robinson och John Smith. Och det är den bästa, jäkla komplimang jag kan ge dom, för Smith och Robinson var otroligt skickliga på sina jobb. De bästa som fanns på den tiden."

"Ägarna kommer hit för matchen på lördag och jag hoppas att vi kan ge dom en seger i ettårspresent."

Om skadeläget i truppen:

"Sydamerikanerna kom hem i dag efter landslagsspel och de verkar ok. Alla i truppen är ok. Alla! Men det är bara torsdag ännu", sa Dalglish och kopplade på sitt värsta pokerfejs.

"Det är bara jag själv som är lite dålig. Jag kan inte ens vara med och spela five-a-side!"

(Detta skulle i så fall innebära att Liverpool för första gången på flera år inte har någon enda spelare på skadelistan!)

Bring on Man United!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer