Suarez hjälper Coates

Bild till nyheten Suarez hjälper Coates
Luis Suarez avslöjar att han gör sitt bästa för att hjälpa landsmannen Sebastian Coates med att komma tillrätta på Merseyside.

De båda spelarna kommer ikväll vara involverade i Uruguays VM-kvalmatch mot Paraguay, det är då som Luis tar chansen att prata med Coates om hans tillvaro i Liverpool.

Jag är Sebastians fadder i Liverpool. Det känns nästan som om han är min son. Så jag har nog två barn nu, en flicka och en pojke.” Säger Suarez till tidningen Ovacion.

Liverpoolspelaren blev för första gången intervjuad på engelska efter 2-0 segern mot Everton, något som har uppmärksammats i hemlandet.

Jag blev vald till matchens lirare mot Everton, och jag blev tillfrågad om en intervju. Jag bestämde mig för att prova och det gick ganska bra. Det är sånt som vi får finnas oss i. Känslorna var starka och jag kände mig upprymd. Vissa delar lät bra, andra blev lite fel. Jag får fortsätta att experimentera med språket.”

Medan Suarez är en etablerad startman i Liverpool, väntar landsmannen Coates fortfarande på sitt genombrott i den röda tröjan. Mittbacken står just nu på två matcher, han fick göra ett inhopp i matchen mot Spurs och fick spela hela matchen mot Brighton i ligacupen.

Jag försöker att komma in i den engelska fotbollen så fort jag kan. Jag har fått spela och det är väldigt bra. Jag förstår dock att jag kommer att få vänta på min chans, eftersom det finns väldigt många bra spelare som har varit i klubben en lång tid.

De senaste veckorna har vi haft bra väder, men klimatet är väldigt märkligt. Det tar också lång tid att lära sig ett nytt språk, men vi hjälper varandra,” avslutar Coates.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer