Nya arenaplaner för Stanley Park

Bild till nyheten Nya arenaplaner för Stanley Park
Liverpools ägare Fenway Sports Group, FSG, har egna planer för en ny stadion i Stanley Park - utöver de tidigare två designade förslagen som herrarna Hicks och Gillett lade fram.
Om det nu visar sig att det inte alls går att helrenovera nuvarande Anfield.

Om FSG lägger fram ett tredje arkitektförslag på en ny arena i Stanley Park måste de även ansöka om nytt byggtillstånd. De tidigare två förslagen - signerade Hicks och Gillett - har klubben fortfarande giltigt bygglov för.

Klubbordföranden Tom Werner berättar för Liverpool Echo att man inte utesluter möjligheten att plocka fram en helt ny design, om det visar sig vara omöjligt att restaurera nuvarande Anfield där LFC huserat sedan 1892.

"Planen är att förbättra klubbens arenafaciliteter och området runt själva arenan", säger Werner.

"Folk får tycka vad de vill om tiden det tar att komma fram till ett beslut, men för oss är situationen exakt som vi visste att det skulle bli då vi köpte klubben. Även om det finns hinder i vägen när det gäller renovering av Anfield och försäljning av namnrättigheterna till en eventuellt ny stadion, så anser vi att dessa är överkomliga."

"Vi förstod att det här skulle bli en komplicerad fråga, men vi är fortsatt optmistiska över att hitta den perfekta lösniongen".

"I dagsläget känner alla till de två lösningar som vi tittar på. Det är antingen att stanna på Anfield eller att bygga nytt i parken. Även om vi pressas att plocka fram en tidsplan har vi inte gett efter för pressen av den enda anledningen att vi inte vill göra fansen besvikna. Våra fans har också berättat ett antal gånger att de inte vill dela arena med Everton och vi har tagit fasta på den ståndpunkten. Fansen vill inte ha det så och därför har vi helt och hållet lagt den saken åt sidan", avrundar Tom Werner.

* Renovera eller flytta till Stanley Park?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer