Carra: Största matchen för säsongen

Bild till nyheten Carra: Största matchen för säsongen
Jamie Carragher menar att mötet med Everton på Goodison Park är den största matchen på äsongen. Själv kommer han att spela sitt 27:e Merseyside-derby idag, och kommer att stå på samma antal ligamatcher som Ray Clemence (470) i den röda tröjan.

Jamie Carragher spelade sitt första derby 1998, men för spelaren med 675 matcher under bältet är det fortfarande lika speciellt som första gången.

Du mår alltid dåligt inför ett derby. Jag må ha spelat många derbyn men det är en känsla som jag alltid har. Det känns konstigt i magen,” säger Jamie Carragher till Liverpool Echo.

Det är en match som du är livrädd att förlora, men samtidigt ser jag fram emot den. Den är mer spännande än någon annan. Man längtar efter att få spela stora matcher likt denna. Det vet vad den betyder för så många. Skillnaden mellan att vinna eller förlora är stor. Att vinna ett derby är alltid ett stort lyft.

Everton-kampen är den den viktigaste för Carragher. ”När jag var lite så var jag blå. Det spelar ingen roll på vilken sida du står, detta är den största matchen. En del säger att Manchester United är den största, men för mig som kommer från staden kommer alltid Everton att vara störst. Och att få möta dem på bortaplan är störst av allt.

Möta rivalerna på deras hemmaplan med deras supportrar som stöttar dem, alla ingredienserna finns där. Alla är emot dig, det är det som gör det så speciellt om du lyckas vinna. Inget slår känslan av att vinna på Goodison Park.

Efter Evertonmatchen är det landslangsuppehåll. ”Det kommer att bli två långa veckor om derbyt inte går som det ska. Speciellt för spelare som mig som inte längre representerar landslaget.

Båda lagen kommer vara desperata efter att få ett bra resultat innan uppehållet. Det är mycket viktigt att kunna hålla huvudet högt när kampen väl börjar igen. När du normalt sett vinner ett derby har du inte riktigt tid att njuta av det eftersom du har en ny match att fokusera dig inför.

Men denna gången är ett långt uppehåll innan det är dags igen. Det betyder att om vi vinner kan vi njuta av det längre än vanligt. Men om vi skulle förlora kommer förlusten att sitta i länge. Det kommer att göra ont för förloraren.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer