Hammill drömmer om Anfield

Bild till nyheten Hammill drömmer om Anfield
Efter att ha setts som en av akademins mest lovande spelare under flera år gick tyvärr aldrig steget upp till Liverpools A-lag så smidigt som Adam Hammill en gång hoppats på. Nu hoppas han dock få göra sitt första a-lagsframträdande framför The Kop när han reser till Anfield med sitt nya lag, Wolverhampton.

Efter sejourer i lag som Southampton, Blackpool och Barnsley har den nu 23-åriga Scousern nämligen etablerat sig i Wolverhamptons trupp och hoppas i och med vargarnas besök på Anfield på lördag att få göra sin första a-lagsmatch framför The Kop - även om det blir i en annan tröjfärg än han en gång hoppats på.

"Ja, jag hoppas verkligen att få speltid nu. Vare sig det är från start eller om jag får möjlighet att komma in från bänken. 

"Det var den här matchen man letade upp i spelschemat direkt det släpptes och bara att få en anledning till att komma hit igen och känna atmosfären från The Kop känns härligt. Sen ser jag såklart också fram emot att få spela mot just Liverpool - på Anfield - vilket jag inte fått göra tidigare."

23-årige Hammill har dock mött Liverpool vid ett tillfälle tidigare. Det var i januari och strax efter att Mick McCarthy hämtat in honom permanent genom ett köp från Barnsley. Den gången kom Adam in från bänken och hade ingen större möjlighet att påverka slutresultatet som skrevs till 3-0 i Liverpools fördel. 

Denna säsongen har Hammill dock endast fått speltid vid ett tillfälle i Premier League, då han byttes in från bänken, men i tisdags när laget mötte Millwall i Carling Cup stod han för en strålande insats från start och krönte det hela med ett härligt frisparksmål i lagets 5-0-seger. 

Nu hoppas han därför bli inkluderad på något sätt i matchen i alla fall och att han tagit de vägar han tvingats ta i sin fotbollskarriär är inget han grämer sig över - utan det faktum att han en gång beslöt sig för att lämna Liverpool kan enligt honom själv vara huvudorsaken till att han idag trots allt spelar Premier League-fotboll ändå. 

"Nej, att säga att jag ångrar Liverpool går tyvärr inte. För hade jag inte tagit beslutet att lämna LFC hade jag antagligen inte varit där jag är idag, i Premier Leauge. 

"Det innebar såklart några säsonger i Championship, men genom att ta steget ner kunde jag jobba på hårt igen och börja sikta uppåt. Och nu är jag där jag vill vara."

Samtidigt hyllar Hammill också Liverpool och räknar med att laget återigen, efter några mindre lyckade år, kommer att blanda sig i toppstriden;

"Klubben har värvat fantastiskt och spelare som Luis Suarez och Stewart Downing har sett riktigt heta ut inledningsvis. De är spelare som gillar att ha bollen vid fötterna, sätta fart och utmana. Vi får se upp och vara på tå när vi försvarar där.

"Men jag tror verkligen Liverpool har ett lag som ska kunna utmana om topp fyra nu. Speciellt också med Kenny Dalglish med i spelet igen. Den inverkan han redan haft på laget och truppen är enastående." 

Källa: liverpool.no


* En gång talang på akademin - nu redo att sänka Liverpool. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer