Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Norwich klubbmärke Norwich (B)

tisdag 21 sep 20:45

Redknapp hyllar valet av Kenny som manager

Bild till nyheten

Inför matchen mellan Tottenham och Liverpool idag talade sig Harry Redknapp väldigt varm över Kenny Dalglish och menar på att Liverpool gjorde ett oerhört bra val när man utnämnde honom som manager på permanent basis. Han tror samtidigt att Liverpool också har sin kommande manager bland de spelare som idag tillhör truppen.

"Jag vet att det talades mycket om att han varit 'borta från spelet för länge' när Kenny tog över Liverpool igen. Men ska jag vara helt ärlig vill jag nog ändå inte påstå att det förändrats särskillt mycket.", berättade Harry för Daily Mail.

"Det handlar om att hålla bollen inom laget och till slut också göra några mål va? Inget annat egentligen. Allt snack om 'moderna metorder' är bara trams. Sånna som mig själv och Kenny klarar av att göra det här för att vi brinner för spelet och sporten. Det handlar inte om nått annat egentligen.

"Jag är också full av respekt för Roy Hodgson som var hos Liverpool under fjolåret, men det fungerade bara inte. Då var det också ett fantastiskt bra val av Liverpool att hämta in Kenny istället. Han har kommit in som den legend han är och gett hela klubben en boost. Han har gett Liverpool tron tillbaka.

"Jag har hört Kenny prata om att det inte handlar om faciliteter och annat som finns i en klubb - utan att det handlar om vilka människor du har i- och omkring den. Och jag håller verkligen med till 100%.

"Nu har Kenny också med tiden fått hämta in en hel ryggrad av spelare genom sånna som Luis Suarez, Charlie Adam, Stewart Downing, Jordan Henderson, Jose Enrique, Craig Bellamy och Andy Carroll. Visst har han spenderat pengar - enligt vissa kanske för mycket - men nu har man också ett lag som kommer kämpa stenhårt om att slå sig in i topp fyra tillsammans med oss och Arsenal t.ex. Enligt mig är Manchester-lagen och Chelsea fortfarande snäppet starkare men man vet såklart inte exakt hur det kommer att sluta. 

"Kenny har också, utöver sina värvningar, en otrolig fördel i att ha killar som Steven Gerrard och Jamie Carragher i sin trupp. Tillsammans representerar de egentligen allt som Liverpool står för och enligt mig har man till och med sin kommande manager i Jamie Carragher. Han är en av de stora personligheterna i dagens fotboll och en helt fantastisk vinnarskalle. Senast vi möttes här på White Hart Lane skadade han sin axel men jag minns hur läkarna nästan fick tvinga honom av planen. Han vägrade också att lämna innan hans ersättare (Kyrgiakos) var redo att kliva in och han skrek och gormade för att få fart på honom. Det är kanske inte det mest normala scenariot när man skadar sig själv men det är väl verkligen exakt så man känner igen Carragher i alla fall?, avslutade Harry.  

Källa: Liverpool.no / Daily Mail


* Carra när han skadade sig mot Spurs ifjol. I framtiden manager för Liverpool Football Club? 

Bannerbild