Clarke: Bellamy passar in perfekt

Bild till nyheten Clarke: Bellamy passar in perfekt
Steve Clarke anser att Liverpool och Craig Bellamy passar perfekt tillsammans – samtidigt som de både menar att bara det bästa duger.

The Reds assisterande manager och första lags tränaren Kevin Keen kunde erbjuda Kenny Dalglish referenser för den Walesiska anfallaren innan klubben knöt sig honom till sig på transfer deadline day.

Bellamy inledde sin andra sejour i Liverpool som inhoppare när laget förlorade med 1-0 borta mot Stoke City och lyckades inte hjälpa laget denna gången.

Clarke var samlad efter deras första förlust för säsongen och säger att Liverpool gjorde en bra insats den matchen och att förlusten inte bekymrar honom allt för mycket.

Och med Bellamy, som kom på fri transfer från Manchester City, nu även i laget tycker Clarke att Liverpool har gott om alternativ i anfallsspelet.

”Craig ger oss flera alternativ på anfallssidan,” sa Clarke.

”Mycker har sagt om Craig, men hans attityd på och utanför planen är av högsta kvalité. Han kräver den högsta standarden och vi har ett bra samarbete som bara blir bättre.

”Jag känner Craig från tidigare och så gör även Kevin Keen, så vi känner väl till hans historik, där fanns inga tvivel (om att värva honom).

”Jag har varit med länge nog för att veta att saker som denna kan hända (förlusten mot Stoke).

”Du kan dominera en match, skapa massvis med lägen utan att göra mål eller få någon belöning för det hårda arbete som du lägger ner.

”Det är tufft för spelarna eftersom de vet vilka ansträngning de gjorde under denna matchen och vad de egentligen förtjänade få ut av dessa.

”Men i omklädningsrummet efteråt var vi tvungna att lyfta fram det positiva, att vi skapat tillräckligt med chanser för att lyckas ha vunnit två matcher.”

Och Clarke tror att slagkraften i året lag kommer att visa sig tydligare på söndag då Liverpool tar sig an Tottenham Hotspur.

”Det är en lång säsong och vi vet att där kommer att bli förluster, det handlar om hur du reagerar på dessa bakslagen.

”Stämningen i laget under träningarna har varit bra och spelarna vet att insatsen mot Stoke var acceptabel även om resultatet uteblev.

”Vi måste försäkra oss om att vi nu reser till Tottenham och gör en inte bara en acceptabel insats utan även får med oss det resultat vi behöver.”

Källa: Liverpool Echo

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer